Πολιτική|26.04.2021 17:44

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη των μαχών για να ανατραπεί το εργασιακό νομοσχέδιο

Βούλα Κεχαγιά

Σε γενική επιστράτευση των συνδικαλιστικών δυνάμεων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο κατά τον Αλέξη Τσίπρα συνιστά την κήρυξη του πολέμου από πλευράς της ΝΔ, στους εργαζόμενους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει προϊδεάσει ότι το κόμμα του θα δώσει την «μάχη των μαχών» για να ανατρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα μιλήσει αύριο, Τρίτη, 27 Απριλίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 1.000 συνδικαλιστών για την «εργασιακή αντιμεταρρύθμιση» της κυβέρνησης, όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να τονίσει ότι συνιστά μία ακόμη κυβερνητική επίθεση στην «μεσαία τάξη» που η ΝΔ έκανε προεκλογική της σημαία αλλά εδώ και 1,5 χρόνο μόνο της αφαιρεί φέρνοντας την αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Ήδη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα έχει γίνει μία μικρότερη σύσκεψη με συνδικαλιστές την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει σε συναγερμό και τον κομματικό μηχανισμό ζητώντας αφύπνιση και αντίδραση στις επερχόμενες εργασιακές μεταβολές, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του 8ωρου.

Σημειωτέον πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα επίπεδα και στην συγκέντρωση για την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μαϊου, στην οποία θα πάρουν μέρος κι άλλα κόμματα (ΚΚΕ) εργατικά κέντρα και συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της μεθεπόμενης Πέμπτης στοχεύοντας σε μία ευρύτερη κινητοποίηση της κοινωνίας που δεν θα αφορά αποκλειστικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά όλους όσοι αισθάνονται ότι ασφυκτιούν από την πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είτε αυτή αφορά την οικονομία και τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων είτε την διαχείριση της πανδημίας όπου την Κυριακή υπήρξε υπέρβαση στον αριθμό 10.000 σε ό,τι αφορά τους νεκρούς από covid.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου για τον πρωθυπουργό: «Καταργεί το 8ωρο και μειώνει μισθούς για εργαζόμενους Αφήνει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς ίχνος ρευστότητας αντιμέτωπες με λουκέτα και απολύσεις και αρνείται τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Επί έναν χρόνο εξευτελίζει δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς χωρίς στήριξη και με προγράμματα Σκόιλ Ελικικού. Βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία με το νέο πτωχευτικό. Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη, που έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής του».

Διαβάστε επίσης: Πυρά Ραγκούση κατά κυβέρνησης για το ακαταδίωκτο και την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας