Πολιτική | 28.04.2021 20:11

Κικίλιας: «Δεν ξεστοκάρουμε, δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Newsroom

Απαντήσεις σε όσους δυσπιστούν με την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει πολύ νωρίτερα απ' το αναμενόμενο την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30άρηδων αποκλειστικά όμως με το εμβόλιο της AstraZeneca, με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας υπερασπίστηκε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενώ τόνισε ότι την επιτροπή την διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι εκείνος ανανέωσε τη θητεία της επειδή έχει καταξιωμένους επιστήμονες. «Δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι «είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια». Κάλεσε μάλιστα «όλοι να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό».

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό και γνωστοποίησε ότι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο υπουργός είπε ακόμα ότι σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς και ότι από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, δήλωσε ότι ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόδρας; Η κυβέρνηση αποφασίζει αυτό που θέλει»

Βασίλης ΚικίλιαςAstraZenecaεμβόλιοΑλέξης Τσίπρας