Πολιτική | 17.05.2021 17:38

Δένδιας: Επισκέπτεται Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη για διπλωματικές επαφές

Newsroom

Το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη θα επισκεφτεί την Τρίτη 18 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ η ένταση στην περιοχή συνεχίζεται. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως ο Νίκος Δένδιας  είναι ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στην περιοχή από την έναρξη της κρίσης πριν από μία εβδομάδα, και τονίζουν πως θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, σε μία συνάντηση που «υποδηλώνει το εύλογο ενδιαφέρον της χώρας για την προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και της διατήρησης του καθεστώτος τους».

«Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή» αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές και υπογραμμίζουν πως ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους του στην περιοχή», σημειώνουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ-Μαλίκι.

Επίσης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοσέπ Μπορέλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί. 

Την Πέμπτη 20 Μαΐου ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα τη Δευτέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

ΠαλαιστίνηΙσραήλΝίκος Δένδιας