Πολιτική|01.06.2021 12:54

Με τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων προσφεύγει στη δικαιοσύνη το ΜέΡΑ25

Newsroom

Την προσφυγή των μαθητών και μαθητριών των εσπερινών Λυκείων για την ουσιαστική κατάργηση του 1% της εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στηρίζει το ΜέΡΑ25, το οποίο, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, προσφεύγει μαζί τους «εναντίον της αβάσταχτης κακίας της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, να στερήσουν από τα παιδιά αυτά τη δυνατότητα για το επιπλέον 1% της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Καλεί μάλιστα τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τα συλλογικά τους όργανα (15μελή κ.α.) να απευθυνθούν τις επόμενες μέρες μέχρι και την Πέμπτη στο ΜέΡΑ25 (info@mera25.gr), «ώστε να προσφύγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι απέναντι σε αυτή τη διάταξη πραγματικό έκτρωμα της κας Κεραμέως.

Το μένος της Υπουργού Παιδείας απέναντι στους φτωχότερους μαθητές, σε μαθητές που χρειάζονται να εργαστούν ταυτόχρονα για να τα βγάλουν πέρα, σε ανθρώπους που παλεύουν για μια δεύτερη ευκαιρία, είναι τόσο μεγάλο, που δεν διστάζει να δείξει και σε αυτούς την πόρτα της εξόδου από την δημόσια εκπαίδευση, παριστάνοντας βεβαίως τον «πορτιέρη» των ιδιωτικών κολλεγίων των φίλων της, της ολιγαρχίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι ειδήσεις

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανοιξε η πλατφόρμα - Βήμα, βήμα η διαδικασία έκδοσης

Πυροβολισμοί στον Άλιμο: Τα νεότερα – Τι ψάχνει η αστυνομία

Πανελλήνιες 2021: Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν οι μαθητές

Έρευνα - Κορονοϊός: Η ανοσία συνδέεται με την πικρή γεύση

μαθητέςαλλαγές σε λύκειοπανελλαδικέςΜέΡΑ25Λύκειο