Πολιτική | 11.06.2021 12:55

ΣΥΡΙΖΑ κατά εργασιακού νομοσχεδίου: Από το δρόμο στη Βουλή

Βούλα Κεχαγιά

Για μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και δυναμική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ’ αυτήν κάνει λόγο η Κουμουνδούρου σε σχέση με την χθεσινή απεργία απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα εργασιακά.

Επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που για μία ακόμη φορά κατέστησε σαφές ότι μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει και «θα ανατρέψει τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα» ακυρώνοντας το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Και συγχρόνως, όπως δήλωσε θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Στη μάχη της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι επόμενες ημέρες θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να δίνει τη μάχη απέναντι στο νομοσχέδιο κυρίως σε επίπεδο Βουλής καθώς αυτό εισάγεται στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου. Έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση την δική του πρόταση για τα εργασιακά, μία πρόταση που κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση καθώς, όπως λένε, βάζει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και την στήριξη της εργασίας. Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός μεταθέτει την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος κατά περίπου μία εβδομάδα, στις αρχές Ιουλίου.

Κριτική σε όλα τα μέτωπα

Εκ παραλλήλου βεβαίως η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει την κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγγείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται κι αυτό με αφορμή την άρνησή του να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει σε μία ακόμη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, που αφορά τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας και την διόγκωση των χρεών της στο διάστημα της θητείας Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό τον καλούσε να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις για τα χρέη της ΝΔ που εκτοξεύτηκαν στα 342 ευρώ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 118 εκατομμύρια μέσα σε τεσσεράμιση χρόνια.  Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις πληροφορίες θα επιμείνει στο αίτημά του να διευκρινίσει ο κ. Μητσοτάκης τί προτίθεται να πράξει για την αποπληρωμή των δανείων της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι οφειλές του κυβερνώντος κόμματος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο λόγω των τόκων. Για την Κουμουνδούρου είναι τουλάχιστον προκλητικό να εφαρμόζεται ο πτωχευτικός νόμος και να απειλούνται με πλειστηριασμούς κύριες λαϊκές κατοικίες την ώρα που τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά εκτινάσσονται διαρκώς αφού για την εξυπηρέτησή τους δεν διατίθεται ούτε ένα ευρώ πέραν της κρατικής επιχορήγησης.

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι θα αποζημιωθούν με 350 ευρώ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ξαναβαφτίζεται» και αλλάζει σήμα

Κορονοϊός: 781 κρούσματα, 24 θάνατοι, 376 διασωληνωμένοι

Αντικειμενικές αξίες: Ποιες περιοχές χτύπησαν limit up και ποιες limit down- Το πιο «ακριβό» και το πιο «φτηνό» νησί

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςαπεργίαεργασιακό νομοσχέδιο