Πολιτική | 16.06.2021 13:29

Γεννηματά: Θα καταργήσουμε τις ρυθμίσεις μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την κατάργηση των ρυθμίσεων του εργασιακού νομοσχεδίου, μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. « Και αν σήμερα η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αποτελεί σαφή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας η κατάργηση του αμέσως όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν. Συσχετισμοί που αρχίζουν να αλλάζουν.

Στο Κίνημα Αλλαγής ανοίγουμε έναν νέο -εναλλακτικό και αυτόνομο- δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού. Μακριά από τις αποτυχημένες σκληρές συνταγές της λιτότητας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης της εργασίας, της διεύρυνσης των ανισοτήτων», τόνισε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η ΝΔ στη μέση της θητείας της έχει βάλει τη συντηρητική της σφραγίδα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο δήθεν μεταρρυθμιστικός και προοδευτικός της λόγος και η προπαγάνδα, δεν μπορούν πια να κρύψουν τη βαθιά οπισθοδρομική πολιτική της.

  • Κυβερνά υπέρ της κομματικής και επιχειρηματικής «ελίτ».
  • Με την πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξάντλησε την υπομονή της κοινωνίας και τις αντοχές της οικονομίας.
  • Το ΕΣΥ αφέθηκε στην τύχη του και στην απαξίωση, χωρίς στήριξη των ανθρώπων του και ενίσχυση των υποδομών.
  • Ο ιδιωτικός τομέας υγείας προφυλάχθηκε από την Κυβέρνηση, κρατήθηκε covid free.
  • Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, το νέο άνοιγμα εξελίσσεται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο. Τα λάθη που βιώσαμε πέρυσι επαναλαμβάνονται και φέτος.
  • -Τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι ακόμα χαμηλά. Υπάρχει σύγχυση και ανησυχία στην κοινωνία και ιδιαίτερα με τις πρόσφατες δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών για το Astra Zeneca.

Όλες οι ειδήσεις

Τέλος τα self test από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Εμβόλια: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το AstraZeneca – Τι γίνεται με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υπουργείο Εργασίας: Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για ψηφιακή κάρτα, υπερωρίες, απολύσεις

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Να παραιτηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ανάρπαστα τα εμβόλια στους νέους 18 έως 24 ετών

ΚΙΝΑΛεργασιακό νομοσχέδιοΒουλήΦώφη Γεννηματά