Πολιτική | 17.06.2021 13:09

Χατζηδάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μέσα στη σύγχυσή τους καταψήφισαν το 8ωρο

Newsroom

Από την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη του νέου εργασιακού νόμου αναφορικά με το πότε μπορεί μία απεργία να κριθεί παράνομη, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι αν μία απεργία κριθεί παράνομη από το δικαστήριο, δεν θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του νέου νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, δεν θα είναι «σε πέντε τέρμινα» αλλά εντός των επόμενων εβδομάδων.  «Κάποια μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται αυτόματα όπως αυτό (των παράνομων απεργιών). Κάποια θέλουν προετοιμασία ένα - δυο μήνες με υπουργικές αποφάσεις. Αυτό που πάει λίγο παραπέρα γιατί είναι τεχνικό έργο, είναι η Ψηφιακή Κάρτα αλλά κι αυτό θα ξεκινήσει», τόνισε.

Ο υπουργός Εργασίας απέρριψε τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, λέγοντας ότι πρόκειται περί δικαιώματος που προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισαν τουλάχιστον τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι «μέσα στη σύγχυσή τους καταψήφισαν το 8ωρο».

Τέλος, εκτίμησε ότι ο ίδιος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως έγινε και με τις μεταρρυθμίσεις στην Ολυμπιακή και τα Περιφερειακή Αεροδρόμια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - Καλείται για νέα κατάθεση ο σύζυγος

Έγκλημα στην Κατερίνη: Συνελήφθη ο δράστης - Έκαψε και έδεσε το θύμα

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου ξεσπάει στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πολιτικό σκάνδαλο, το Watergate

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

Επικουρικές συντάξεις: Μετά το εργασιακό έρχεται νέο ασφαλιστικό

ΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΚωστής Χατζηδάκηςεργασιακό νομοσχέδιοοκτάωρο