Πολιτική|25.08.2021 07:07

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι κυβερνητικοί χειρισμοί για πυρκαγιές και πανδημία: Τι θα πει στη Βουλή ο Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Στην διαπίστωση πως το «φυσιολογικό καλοκαίρι» που υποσχόταν ο πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν διαψεύστηκε σε δύο κρίσιμους τομείς όπως στην ασφάλεια για τις πυρκαγιές και στην πανδημία αναμένεται να επικεντρωθεί η κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ πανδημία και πυρκαγιές

Το αρνητικό ρεκόρ των 4.608 κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα όχι μόνο δημιουργεί ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά συγχρόνως την ωθεί να εντείνει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση που όπως τονίζει καλλιέργησε κλίμα επιτυχίας και εφησυχασμού για την πανδημία.

Εκ των πραγμάτων στη σημερινή συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν περί το 1,5 εκατομμύρια στρέμματα αναμένεται να τεθεί με έμμεσο ή άμεσο τρόπο και το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας με αιχμή τις κυβερνητικές αστοχίες και την καλλιέργεια της εντύπωσης πως έχει ξεπεραστεί η κρίση με τον κορονοϊό.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως και στα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα το μήνυμα είναι ότι χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος και επαναπροσδιορισμός τού τί σημαίνει ασφάλεια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε το βράδυ της Τρίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ένα κανονικό καλοκαίρι. Σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων (4.608). Σχεδιάζουν να βάλουν ακόμα και 27 μαθητές ανά τμήμα. Κανένα μέτρο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και καμία ενίσχυση του ΕΣΥ. Επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».

Επιπλέον, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη γιατί όπως λένε άφησε ολόκληρο το καλοκαίρι αναξιοποίητο επιχειρώντας να πείσουν τους πολίτες ότι η πανδημική κρίση έχει ξεπεραστεί. Κι αυτό ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούσαν εγκαίρως ότι το κλίμα χαλάρωσης μπορούσε να προκαλέσει εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι ίδιοι κύκλοι θυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις εξελίξεις περί την πανδημία από τους ειδικούς καλώντας στο γραφείο του στη Βουλή τους Αθηνά Λινού και Σωτήρη Τσιόδρα, ακριβώς γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι το κλίμα της «επιτυχίας» που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση ήταν αναντίστοιχο με την πραγματικότητα. «Αντί να πείσει τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά» ανέφερε η Κουμουνδούρου μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Lockdown για ανεμβολίαστους σε εστίαση - Τι ισχύει για μάσκες

Εμβόλια Pfizer, Moderna: Μείωση αποτελεσματικότητας 66% - Ο παράγοντας μετάλλαξη Δέλτα

Πρόστιμα 5.000 έως 10.000 ευρώ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Εβρος - Βίντεο ντοκουμέντο: Εκατοντάδες μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα

φωτιάΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςΒουλήΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςπυρκαγιά