Πολιτική|04.10.2021 19:23

Τσίπρας: Κυβέρνηση και Μητσοτάκης χαϊδεύουν τα αυτιά της ακροδεξιάς

Newsroom

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρξουν διορθώσεις.

«Μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν είτε επί του ίδιου του κειμένου, είτε μέσω δημόσιας δήλωσης από τη Γαλλία ότι θα συνδράμει τη χώρα μας αν χρειαστεί και αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε και ζήτησε από την κυβέρνηση μία σαφή δήλωση ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να στείλει Έλληνες στρατιώτες σε καμία εμπόλεμη περιοχή μακριά από την ελληνική και γαλλική επικράτεια. «Αν δεν υπάρξει ως διασφάλιση είναι μία συμφωνία που δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «Μαξίμου ΑΕ» και τόνισε, ακόμα, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με μία σοβαρή και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει πληγές.

Στην αρχή της εισήγησής του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εκτίμηση ότι ακολουθεί «μία περίοδος μεγάλης κοινωνικής έντασης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, σε όλα τα πεδία».

Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τις ακροδεξιές επιθέσεις κυβέρνηση και Μητσοτάκης

«Από την πανδημία που ακόμα μας απειλεί, το αφόρητο κύμα της ακρίβειας για κάθε νοικοκυριό, την ανεργία και την επισφάλεια, ως την ενεργειακή και κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις», είπε, και υπογράμμισε ότι «σε τέτοιες περιόδους ανασφάλειας και αβεβαιότητας βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι εφιάλτες της ιστορίας. Οι δυνάμεις του μίσους και του ρατσισμού. Για να σπείρουν φόβο και βία», είπε και αναφέρθηκε «στα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης».

«Είναι το ίδιο Λύκειο που όταν πριν τρία χρόνια μαθητές του αναρτούσαν πανό με το σύνθημα η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία, κανείς από όσους σήμερα κρατάνε αποστάσεις και δήθεν ξαφνιάζονται, δεν έδειξε να ενοχλήθηκε», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης να αφήσουν τις ίσες αποστάσεις για να χαϊδεύουν τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου τους. Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων δεν αποτελεί μόνο επίθεση στην Αριστερά και στην ιστορία αλλά και ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Φτάνει με τον φόρο αίματος στον πρόσωπο του Φύσσα, του Λουκμάν. Ως εδώ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν» υπογράμμισε.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.125 κρούσματα, 36 θάνατοι, 342 διασωληνωμένοι

EMA: Πράσινο φως για τρίτη δόση με εμβόλιο Pfizer στους άνω των 18

Σέρρες: Ερχεται lockdown αλά Θεσσαλονίκη - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

Τουρκία: Απομακρύναμε πλοίο της Κύπρου - «Εισήλθε χωρίς άδεια στην υφαλοκρηπίδα»

Επιθέσεις ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα σοκαριστικές συνομιλίες και φωτογραφίες

Mad Clip: Σάλος με φωτογραφία από το νεκροτομείο - «Ντροπιαστικό και άνανδρο»

ακροδεξιάΚυριάκος ΜητσοτάκηςκυβέρνησηΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ