Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορα της που είναι και ευρωπαϊκά
Αλέξανδρος Διαμάντης«Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορα της που είναι και ευρωπαϊκά». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η χώρα υπογράφει υποδειγματικές συνθήκες συνεργασίας με τους γείτονές της, «προωθώντας την ευρωπαική συνεργασία σε τομείς άμυνες και ασφάλειας όπως την εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας».
Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο έκανε ειδική αναφορά στον Α. Σαμαρά λέγοντας ότι για τον συγκεκριμένο στόχο «και εσείς αγαπητέ πρωθυπουργέ, Αντώνη είχατε εργαστεί σκληρά». Φρόντισε, δε, να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τη Συμφωνία ο λαός την χαιρέτισε ενώ «άφησε στο περιθώριο τους λίγους που την αμφισβήτησαν. «Όπως είπα και στη Βουλή τώρα είναι η ώρα οι πραγματικοί ευρωπαιοι να γίνουν Ευρωπαίοι πραγματιστές », προσέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ριζικά άλλη χώρα η Ελλάδα μετά την ένταξή της στην ΕΕ
Νωρίτερα είχε τονίσει ότι «αποτελεί τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, να μοιραστώ κάποιες σύντομες σκέψεις για την ταύτιση της πολιτικής διαδρομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την πορεία της Ελλάδος προς την Ενωμένη Ευρώπη».
«Η Ελλάς ανήκει και επιθυμεί να ανήκει εις την Ευρώπη όπου την έχουν τοποθετήσει η γεωπολιτική της θέση, η ιστορία και η παράδοσή της και δεν επιθυμεί την ένταξή της αποκλειστικώς και μόνον για λόγους οικονομικούς.
Την επιδιώκει προπάντων για λόγους πολιτικούς που αναφέρονται εις την σταθεροποίηση της Δημοκρατίας και εις το μέλλον του έθνους», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ θύμισε πως ο Κ. Καραμανλής λειτούργησε προκειμένου η χώρα μας να ενταχθεί στην Ε.Ε. «Στις 12 Ιουνίου του 1975 η Ελλάδα μόλις έχει καταθέσει το επίσημο αίτημά της να εισέλθει ισότιμα στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και σε επιστολή του προς τους πρέσβεις των τότε 9 κρατών-μελών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνοψίζει λιτά την ουσία του. Μία διαδρομή η οποία θα ολοκληρωνόταν νικηφόρα 4 χρόνια αργότερα με την υπογραφή της Συνθήκης των Αθηνών που όριζε τη χώρα μας ως δέκατο ευρωπαίο εταίρο από την 1η Ιανουαρίου του 1981.Ο συμβολισμός του 1975 ταξιδεύει από τότε στις περιστάσεις και στο χρόνο.
Γιατί πράγματι η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας συμβάδισε όλες τις τελευταίες δεκαετίες με την εδραίωση της ευρωπαϊκής της πορείας», σημείωσε.
Για να ξεκαθαρίσει ότι «η Ελλάδα του 2021 αποτελεί μια χώρα ριζικά άλλη από αυτή του 81. Διότι δεν υπήρξε πεδίο της ζωής όπου δεν την επηρέασε κοινοτική επίδραση όπως σοφά είχε προβλέψει ο Κ. Καραμανλής», υπογράμμισε με νόημα.
Καιρός: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμη και στην Αττική
Ταξί: Τέλος στις παρατάσεις κυκλοφορίας - Ποια δικαιούνται τελευταία
Γλυκά Νερά: Τέλος στα σενάρια - Δεν προέκυψε η εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία
Για αυτό το γιγαντιαίο ομοίωμα πατάτας μιλά όλη η Κύπρος - Και υπάρχει λόγος
- «Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
- Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
- Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
- Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά