Πολιτική|25.10.2021 13:05

Φώφη Γεννηματά: Ο πολιτικός κόσμος στάθηκε σύσσωμος δίπλα της στη γενναία μάχη

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία το βράδυ της Κυριακής και παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από πολυετή μάχη η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή στις 12:04 το πρωί της Δευτέρας.

Η κυρία Γεννηματά νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό από τις 11 Οκτωβρίου όταν είχε παρουσιάσει υποτροπή η βασική της νόσος. Όπως έγραφε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν η κυρία Γεννηματά είχε μπει στον Ευαγγελισμό καθώς παρουσίασε συμπτώματα ειλεού.

Από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η επιδείνωση της υγείας της σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος βρέθηκε στο πλευρό της, ενώ οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ πέρασαν αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα. Η κυρία Γεννηματά άμεσα είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την κούρσα της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την κυρία Γεννηματά, για να της ενώ την επόμενη ημέρα την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε υπογραμμίσει με ανακοίνωση ότι όλη η κυβέρνηση ήταν δίπλα στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά, ενώ ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης είχαν στείλει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε επικοινωνήσει άμεσα με την κυρία Γεννηαμτά για να της δώσει δύναμη και κουράγιο για την δύσκολη μάχη της.

Ο πολιτικός κόσμος στάθηκε σύσσωμος δίπλα στη γενναία μάχη που έδωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις και τα συλληπητήρια 

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Πέραμα - Δικηγόρος τραυματία: Ο 20χρονος νεκρός δεν οδηγούσε - Οδηγός ο 15χρονος που αναζητείται

Έγκλημα στην Κηφισιά: Εισαγγελέας για τις καταγγελίες ότι είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία για τον 40χρονο και αδιαφόρησε

Τουρκικές υπερπτήσεις: F-16 πέρασαν πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛθάνατοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΑλέξης Τσίπρας