Πολιτική | 12.11.2021 07:17

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι – Σε διπλό κλοιό ακρίβειας και πανδημίας η χώρα

Βούλα Κεχαγιά

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με επίκεντρο τη λίστα Πέτσα και τις περίεργες κατά την αξιωματική αντιπολίτευση διασυνδέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένη δημοσκοπική εταιρεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι – Σε διπλό κλοιό ακρίβειας και πανδημίας η χώρα

Η συζήτηση θα διεξαχθεί λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκαλέσει από την Κομοτηνή τον Κυριάκο Μητσοτάκη “τελειωμένο” και “απερχόμενο” πρωθυπουργό κι έχει ενδιαφέρον τελικώς να φανεί ποια θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική όπως προβλέπεται από την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέβασε ακόμη πιο πολύ τους τόνους κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή και κάλεσε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση αν δεν μπορεί να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να λάβει αποφάσεις με πολιτικό κόστος “να φύγει”. Σημείωσε με νόημα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη “δεν έχει τίποτα πια να δώσει παρά πόνο και ανασφάλεια στους πολίτες”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε σε όλους τους τομείς παταγωδώς και σε όλα τα κρίσιμα και ανέφερε πως όσο και να τον στηρίξουν τα media δεν υπάρχει αμφιβολία, όσο και να τον στηρίζει η διαπλοκή, το ξέρει καλά και ο ίδιος είναι πλέον τελειωμένος. “Είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός” τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό που δεν θέλουν να αποδεχτούν όσοι ξέρουν πως είναι τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι προοδευτική και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. Σε άλλο σημείο μάλιστα της ομιλίας του ανέφερε πως “στη Δημοκρατία αυτός που δεν κάνει τη δουλειά φεύγει και πάει σπίτι του, τού δείχνει την πόρτα το πραγματικό αφεντικό που είναι ο ελληνικός λαός”.

 

Για τον Αλέξη Τσίπρα “ο κόμπος έφθασε στο χτένι” καθώς η χώρα βρίσκεται σε διπλό κλοιό της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας αλλά συγχρόνως βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη. Εκτίμησε ότι μπαίνουμε στον πιο σκληρό χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας και σημείωσε: “Λέω ξεκάθαρα. Απολύτως κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από αυτούς που έχουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση”. Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι επιστρατεύει το ψέμα και την προπαγάνδα αντί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την σκληρή πραγματικότητα και αποφασίζει “μόνος με αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν αντί να δώσει ρόλο στους ειδικούς και επιστήμονες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συνταχθούν στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είτε ως μέλη είτε ως υποστηρικτές και πρόσθεσε πως “κοντοζυγώνει η χώρα που θα μετρηθούμε ξανά" για να προσθέσει πως η νίκη του κόμματός του στις εκλογές είναι η μοναδική επιλογή.