Πολιτική|16.11.2021 07:17

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δέκα κύρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Βούλα Κεχαγιά

Την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα λήψης και νέων μέτρων για να ανακόψει την πανδημία, από την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65 έως και νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθεί με αγωνία τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν πως η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δέκα κυρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση

Μάλιστα η Κουμουνδούρου παρουσίασε χθες και σχεδιαγράμματα που δείχνουν την ανησυχητική πορεία του κορoνοϊού στην Ελλάδα με την επισήμανση πως το ECDC  (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) την κατατάσσει στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την πανδημία.

Η έξαρση της πανδημίας -κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον χθεσινό αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνώσεων- απασχολεί ως γνωστόν την ηγεσία της Κουμουνδούρου που θεωρεί ότι η κυβέρνηση αντί να πάρει τολμηρά μέτρα παρακολουθεί αμήχανη και καθυστερεί να προχωρήσει σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και όχι μόνο ιδιωτών γιατρών πρωτίστως στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τις πληροφορίες χθες το απόγευμα υπήρχε η σκέψη για μία νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε νοσοκομείο -αυτή τη φορά της Αθήνας- όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα επισκεπτόμενος το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν σε εφημερία.

Eπίσης, το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό υγείας για την υγειονομική τραγωδία και τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες που αφορούν τους διασωληνωμένους-θανάτους εκτός ΜΕΘ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει δέκα κύρια ερωτήματα προς τον υπουργό όπως το πόσοι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πώς εξηγείται η υψηλότερη θνητότητα σε σχέση με τους διεθνείς μέσους όρους για τα περιστατικά covid και τί ποσοστό προσωπικού σε κλινικές covid  είναι εξειδικευμένο στη διαχείριση λοιμωδών νοσημάτων.

Η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες ζητεί επίμονα από την κυβέρνηση  να πληροφορηθεί πόσοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ και πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε πρόχειρες και υποστελεχωμένες μονάδες.

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος διερωτήθηκε χθες για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία όταν ο κ. Βασιλακόπουλος πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι φτιάχνονταν ψευτοΜΕΘ με αποτέλεσμα να παρέμβει ο εισαγγελέας γιατί δεν είχαν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό κι όταν και η κυρία Γκάγκα παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αλέξης ΤσίπραςπανδημίακυβέρνησηΣΥΡΙΖΑνέα μέτρα