Πολιτική|04.01.2022 14:15

Προς αναπροσαρμογή ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής λόγω επέλασης της «Όμικρον»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την αναπροσαρμογή του πρωτοκόλλου λειτουργίας της Βουλής επεξεργάζονται οι αρμόδιοι παράγοντες, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι συνεργάτες του παρακολουθώντας την επέλαση της μετάλλαξης «Ομικρον» σχεδιάζουν ουσιαστικά την επιστροφή στα πρωτόκολλα που ίσχυαν και παλαιότερα στη Βουλή, δηλαδή τη μείωση των βουλευτών στην Ολομέλεια, την επιστολική ψήφο κλπ.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα εξής

-Μείωση του αριθμού των βουλευτών στην Ολομέλεια. «Αποκλείεται να είναι ταυτόχρονα πάνω από 200 βουλευτές», τόνιζαν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικοί παράγοντες.

-«Επαναφορά» των ομιλιών των βουλευτών μέσω webex. «Θα γίνει και πάλι ισχυρό το webex», υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου της Βουλής.

-Επαναφορά της επιστολής ψήφου, προκειμένου κατά τη διάρκεια των ονομαστικών ψηφοφορίων να μην υπάρχουν 300 βουλευτές ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

-Τηλεργασία έως 50% για τους υπαλλήλους της Βουλής και παράλληλα θα ισχύσουν τα σχετικά πρωτόκολλα αναφορικά με την επαφή κάποιου υπαλλήλου με κρούσμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, καθώς την ερχόμενη αρχίζουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των εορτών. Να σημειωθεί ότι την προσεχή εβδομάδα δεν έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, κάτι που δίνει χρόνο προκειμένου να αποφασιστούν τα νέα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να «περάσουν» και από την Διάσκεψη των Προέδρων, αφού προηγουμένως η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία έχει προχωρήσει σε σχετική εισήγηση.

ειδήσεις τώραΒουλήΚωνσταντίνος ΤασούλαςκρούσματαΚορονοϊόςμετάλλαξη Όμικρον