Πολιτική|28.01.2022 20:22

Κόντρα Κατρίνη - Τασούλα για την «απόπειρα» Ανδρουλάκη να μιλήσει στη Βουλή

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με το καλημέρα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κατρίνη και τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στη Χαριλάου Τρικούπη ήθελαν να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα (στην οποία θα μιλούσε ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα λόγου στην Ολομέλεια) στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή την ώρα που θα βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο Κ. Τασούλας αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Μιχάλη Κατρίνη να ανεβαίνει στο βήμα και να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Βουής. Συγκεκριμένα, μίλησε για αντικοινοβουλευτική πρακτική και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ατυχή απόφαση του προεδρείου, αφού δεν τους παραχωρείται καν η αίθουσα της Γερουσίας.
Από την πλευρά του ο Κ. Τασούλας παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να μην εξετάζεται κατά περίπτωση η δυνατότητα να συνεδριάζει η ΚΟ ενός κόμματος σε αίθουσα της Βουλής, εκ παραλλήλου, με κορυφαίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ως αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου της Βουλής το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου επισημαίνεται:

«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

ΚΙΝΑΛπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΒουλήΚώστας Τασούλας