Πολιτική|04.02.2019 16:55

Βερναρδάκης: Εξετάζεται η προσχώρηση των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης

Newsroom

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν αισθάνεται πίεση υπογραμμίζοντας ότι εξετάζεται το σενάριο της προσχώρησης των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7, ο ίδιος ανέφερε ότι στα μελλοντικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Αναφερόμενος στη αλλαγή του κανονισμού που συζητήθηκε τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά «αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Πάνο Καμμένο: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινεκ άτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε. «Δεν υποτιμουμε ουτε λοιδωρουμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.

Για τα περί «ταξιδιού» Τσίπρα στις Μαλδίβες είπε: «Ωραίο σενάριο! Είναι αστεία πράγματα αυτά! Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας!»

Τέλος ο Χριστόφος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας πως, «το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή», ενώ συμπλήρωσε ότι  δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέντατι στη ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑέξι βουλευτέςΧριστόφορος Βερναρδάκης