Πολιτική | 21.03.2022 07:31

Τσίπρας: Πώς αξιολογεί τις σκέψεις Μητσοτάκη για αλλαγή εκλογικού νόμου

Βούλα Κεχαγιά

Για ένα πράγμα εμφανίζεται πεπεισμένος ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: Ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλέον κανένα πεδίο συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί τους. Τους λόγους τους εξήγησε και στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής περιγράφοντας τον πρωθυπουργό ως έναν πολιτικό παλαιάς κοπής, που ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των ελίτ που τον στηρίζει και που προσπαθεί να επιβιώσει μόνο δια της επικοινωνίας και της προπαγάνδας. Πού είναι ακατάλληλος…

Με βάση αυτήν την αντίληψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι μόνο επαναλαμβάνει ως επιτακτική την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες αλλά συγχρόνως καταθέτει την ετοιμότητα του κόμματός του για μία εκλογική αναμέτρηση αλλά και για τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα συλλογικής ανακούφισης και ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας από την επόμενη κιόλας ημέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να αδιαφορεί για το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσες φορές και να τον αλλάξει «δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα τους στις εκλογές» αναφέρει και μάλιστα σχολιάζει πως στην περίπτωση που θα το πράξει «το μόνο που θα καταφέρει θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία του έχει απομείνει». Εκείνο όμως που φαίνεται πως ενδιαφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το πώς στέκονται το ΚΙΝΑΛ και ο κ. Ανδρουλάκης απέναντι στις εξελίξεις.

«Για να υπάρξει στον τόπο προοδευτική αλλαγή και μία κυβέρνηση της ευθύνης και όχι της δικαιολογίας το ΚΙΝΑΛ πρέπει να επιλέξει στην πράξη και επί της ουσίας των πολιτικών θέσεων. Ο δρόμος της αφωνίας και των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα όσο περνά ο καιρός, δεν είναι εχέγγυο ουδετερότητας, αλλά άλλοθι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία σε συνθήκες πρωτοφανούς ανασφάλειας», εξηγεί.

Συγχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητά του πως όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών οι άνθρωποι τους οποίους συναντά ο ίδιος στους χώρους δουλειάς και στις περιοδείες θα δώσουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη ώστε η χώρα να βαδίσει με ασφάλεια και προοπτική τα επόμενα χρόνια.

Η είδηση της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται και στο ποιοι θα αποτελέσουν τον κορμό μίας επόμενης κυβέρνησής του. Επισημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα καθρεφτίζουν τις πιο ζωντανές, νεανικές, έντιμες, καταρτισμένες και ανήσυχες δυνάμεις που διαθέτει η ελληνική κοινωνία «και αυτή η νέα γενιά που στρατεύεται στην πολιτική για να δώσει και όχι για να πάρει θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής κυβέρνησης».

Αλέξης ΤσίπραςεκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσειςεκλογικός νόμος