Πολιτική | 04.04.2022 07:19

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για την αυξημένη συμμετοχή αντιπροσώπων στο 3ο Συνέδριο

Βούλα Κεχαγιά

Ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη περισσότερων από 5.000 αντιπροσώπων στο 3ο Συνέδριο εμφανίζεται η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η συμμετοχή στις περισσότερες οργανώσεις μελών του κόμματος για την εκλογή συνέδρων ήταν αυξημένη αν και μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχαν συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το ποσοστό της προσέλευσης. Πηγές του κόμματος σχολίαζαν πάντως πως η συμμετοχή ήταν εμφανώς αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα συνέδρια καθώς και ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση και από νέα μέλη τα οποία έδειξαν με αυτόν τον τρόπο τη διάθεσή τους να συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Επίσης, δεν υπάρχει ακόμη σαφής συνολική εικόνα για την εκπροσώπηση που εξασφάλισαν οι επιμέρους τάσεις του κόμματος αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως η πλειοψηφική πλευρά που συμφωνεί και με τις προτάσεις της ηγεσίας του κόμματος για την αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπροσώπων. Σε γενικές γραμμές κατά τις πληροφορίες η πλειοψηφία του κόμματος (Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, ΔΗΜΑΡ, Γέφυρα, πασοκογενείς) έχουν επικρατήσει στην περιφέρεια και σε πολλές περιοχές της Αττικής όπου όμως εμφανίζει αυξημένες δυνάμεις και η “Ομπρέλα”.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την έναρξη του Συνεδρίου στις 14 Απριλίου το οποίο σύμφωνα με παράγοντες του κόμματος θα σηματοδοτήσει την έναρξη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της νέας εποχής και την μετεξέλιξή του σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίζοντας το απόγευμα της Παρασκευής, στην οργάνωσή του, την ΟΜ Αμπελοκήπων έκανε λόγο για ένα συνέδριό τομής, που θα θέσει τις βάσεις ώστε να γίνει μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Περιέγραψε επίσης έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό και ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, ώστε να προκαλέσει τη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές με στόχο να κρατήσει την κοινωνία όρθια σε μία περίοδο που δοκιμάζεται.

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρασυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ