Πολιτική | 29.04.2022 09:00

Δουλειές στην Κύπρο για τους εξ Ελλάδος επικοινωνιολόγους

Newsroom

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε ακόμα 14 μήνες για τις εκλογές (εκτός κι αν προκύψει κάποια έκπληξη από Μαξίμου), αλλά στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2023 είναι προγραμματισμένες οι Προεδρικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι είναι μέχρι στιγμής αρκετοί, αν και ορισμένοι είναι πιθανόν να αποσυρθούν στην πορεία της προεκλογικής. Ωστόσο, ήδη πολλοί εξ αυτών έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με επικοινωνιολόγους από την Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τις υποψηφιότητές τους.

Έτσι, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου συνεργάζεται μαθαίνουμε με τον Θωμά Γεράκη, της εταιρίας Marc. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η υποψηφιότητα του κ. Νεοφύτου έχει την στήριξη και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο έτερος υποψήφιος της κυπριακής Δεξιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε προεκλογική προετοιμασία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ηγετικό ρόλο στο επιτελείο του διαδραματίζει ο γνωστός σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Γιώργος Φλέσσας. Παλιά φουρνιά της πολιτικής επικοινωνίας, ο κ. Φλέσσας ήταν παλιότερα στο επιτελείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ έχει εμπειρία και από κυπριακές εκλογές όταν το 2008 είχε αναλάβει την καμπάνια του Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος τότε έχασε από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Σε αναζήτηση συνεργασιών σε επίπεδο επικοινωνίας και πολιτικής στρατηγικής βρίσκονται και άλλοι υποψήφιοι «χτυπώντας» τις πόρτες Ελλήνων επαγγελματιών του χώρου. Για παράδειγμα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης (για τον οποίο υπάρχουν σκέψεις στήριξης από το ΑΚΕΛ) έχει ήδη βολιδοσκοπήσει άνθρωπο ο οποίος θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του χώρου στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως λένε και για τους φίλους στην περίπτωση των υποψηφίων Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισχύει το.. «δείξε μου τον επικοινωνιολόγο σου, να σου πω ποιος είσαι».

A.Z

εκλογέςΚύπρος