Πολιτική|01.05.2022 08:37

ΚΙΝΑΛ: Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και ο στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το Κίνημα Αλλαγής καθώς την επόμενη Κυριακή το κόμμα πρακτικά θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο. Η αλλαγή του ονόματος (ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη είναι το… φαβορί) θα σηματοδοτήσει την «επιστροφή» στις ρίζες με στόχο και την επιστροφή στα προ κρίσης ποσοστά! Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του Κινήματος καθώς και για αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος ενώ το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-21-22 Μαΐου στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο. Επί της ουσίας ο Νίκος Ανδρουλάκης στις επόμενες εβδομάδα θα κάνει ένα… restart, επιχειρώντας έτσι να προσελκύσει πίσω «πράσινους» ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν βρει στέγη κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη θα επιμείνει να κρατά σαφής αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ όσο κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ (απο την δεξαμενη του οποίου θεωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους). Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα το ΚΙΝΑΛ δεν άφησε να πέσει… κάτω η ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη. «Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωναν χαρακτηριστικά από τη Χ. Τρικούπη, φράση που ουσιαστικά έχει ως στόχο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεργάτες, πάντως, του κ. Ανδρουλάκη επιμένουν μιλώντας στο ethnos.gr για την ανάγκη δημιουργίας μιας προοδευτικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει πως στο κάδρο δεν μπαίνει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει», όπως χαρακτηριστικά λένε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει λάβει την απόφαση να μην στηρίξει κανέναν από τους δύο, γνωρίζοντας ότι θα έχουν τον ρόλο του ρυθμιστή μετά τις επόμενες εκλογές.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Β. Αργύρη συνεχίζει να διαμορφώνει τα νέα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με πληροφορίες εξελίξεις και… ανακοινώσεις πιθανότατα θα υπάρξουν μετά το συνέδριο, μολονότι ήδη αρκετοί έχουν «κλειδώσει». Ειδικά, μάλιστα, στις μεγάλες περιφέρειες και δη στην Αττική είναι σχεδόν έτοιμα…

συνέδριοΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΚίνημα Αλλαγής