Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες και ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
NewsroomΣημαντικό προβάδισμα της τάξης των 8,2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,5, έναντι 20,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 11,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%. Στο 10,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 7% όσοι δεν θα ψηφίσουν. Στο 3,6% το άκυρο/λευκό.
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,7%, το Κίνημα Αλλαγής 8,1%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 5,2% και το ΜέΡΑ25 3,7%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 66%, έναντι 18% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 34% ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ακολουθεί με 16% ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.
Σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 36%, ενώ ακολουθεί συνολικά η πορεία της οικονομίας με 27%, η ενεργειακή κρίση με 6%, η ανεργία με 6% και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με 5%.
Οι εντυπώσεις για την κυβέρνηση είναι 23% «μάλλον θετικές», 11% ουδέτερες, 65% «μάλλον αρνητικές», με τους πολίτες να θεωρούν ότι για την άνοδο των τιμών ευθύνεται η κυβέρνηση σε ποσοστό 39%, έναντι 58% που θεωρεί ότι την ευθύνη έχουν οι διεθνείς εξελίξεις.
Όσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία το 14% είναι υπέρ της Ρωσίας, 71% κατά, ενώ 10% είναι ουδέτερο.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ