Πολιτική|02.06.2022 13:49

Οικονόμου για εκλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ: Σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή του

Newsroom

Σοβαρές επιφυλάξεις για την εκλογή του Τ. Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου ουσιαστικά μετέφερε την θέση του Μεγάρου Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν θα μπορέσει να συμβάλει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και να απαλλαγεί από μια σειρά στρεβλώσεων που το ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Να θυμίσουμε ότι η θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ θα διαρκέσει ως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά. Από τις 65 ψήφους του εκλογικού σώματος, οι 59 ήταν υπέρ της εκλογής Μπαλτάκου, ενώ υπήρξαν πέντε λευκά κι ένα άκυρο. Κάτι που σημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία. Μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Παναγιώτης Δημητριού ήταν εκείνος που διαδέχθηκε προσωρινά τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική το 2004.

Τάκης ΜπαλτάκοςΕΠΟΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρα