Πολιτική|12.02.2019 08:58

ΚΙΝΑΛ: Στρέφεται σε στοχευµένο κοινό

Φώφη Γιωτάκη

«Βεντάλια» πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιµετωπίζουν στην καθηµερινότητά τους οι πολίτες αλλά και συγκεκριµένες επαγγελµατικές οµάδες επιχειρεί να ανοίξει το Κίνηµα Αλλαγής.

Των πρωτοβουλιών και των σχετικών δράσεων ηγείται η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηµατά, η οποία, επιστρέφοντας χθες από την πετυχηµένη περιοδεία στη Θεσσαλία, επισκέφτηκε το νοσοκοµείο «Σωτηρία» µε κλιµάκιο στελεχών και βουλευτών του κόµµατος. «Τα νοσοκοµεία λειτουργούν… στο κόκκινο. Η κυβέρνηση τα θυσιάζει στον βωµό των πλεονασµάτων. ∆οκιµάζεται η αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζοµένων. Και το χειρότερο, ζωές κινδυνεύουν. Ηδη υπάρχουν θύµατα» δήλωσε η κυρία Γεννηµατά µετά την επίσκεψη στο γνωστό νοσοκοµείο, διαπιστώνοντας µε νόηµα: «Φάνηκε ότι το σύστηµα είναι απροετοίµαστο ακόµη και για να αντιµετωπίσει την εποχική γρίπη. Και κανείς δεν µπορεί να λέει για ανθρώπινες ζωές πως δεν τρέχει και τίποτα. Για εµάς η αναγέννηση του ΕΣΥ είναι σηµαία. Η δική µας παράταξη το δηµιούργησε, εµείς ξέρουµε και µπορούµε να το ξαναβάλουµε µπροστά, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Η ενασχόληση µε ευαίσθητους τοµείς διεφάνη χθες και από τη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ µε τη συντονιστική επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης. Αφού άκουσε τα αιτήµατα των αγροτών, η κυρία Γεννηµατά υπογράµµισε, µεταξύ άλλων, τις πρωτοβουλίες και τις δεσµεύσεις του ΚΙΝΑΛ: «Το Κίνηµα Αλλαγής στο πλαίσιο του σχεδίου “ΕΛΛΑ∆Α” επεξεργάστηκε και κατέθεσε στη Βουλή ολοκληρωµένη πρόταση νόµου, που περιλαµβάνει µέτρα για την εξυγίανση της αγοράς, τη µείωση του κόστους λειτουργίας των αγροτικών εκµεταλλεύσεων, τη µείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, την παροχή κινήτρων για τη στήριξη των οµάδων παραγωγών, τη βελτίωση του θεσµικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, καθώς και την αξιοποίηση της επιστηµονικής γνώσης και των ευρωπαϊκών πόρων που λιµνάζουν για την αντιµετώπιση των κινδύνων λόγω της κλιµατικής αλλαγής. Η εξαίρεση της Κρήτης από το µεταφορικό ισοδύναµο είναι αντισυνταγµατική, αντιαναπτυξιακή και άδικη».

Στη Χαριλάου Τρικούπη στρέφουν, δε, το σχεδιαστικό τους ενδιαφέρον στη σύνδεση των περιοδειών µε τα ζητήµατα που απασχολούν στοχευµένα κοινά, όπως οι αγρότες της Κρήτης, όπου, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα περιοδεύσει άµεσα η κυρία Γεννηµατά. Θα προηγηθεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, την οποία προγραµµατίζει το επιτελείο της για τις µέρες µετά την επίσκεψή της στο Βερολίνο, δηλαδή την προσεχή Πέµπτη.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ