Πολιτική|24.08.2022 07:39

Σίγουροι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί

Βούλα Κεχαγιά

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μπει τέλος στην κατάσταση παρακμής που βιώνει η χώρα και αυτός είναι οι εκλογές. Αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις πολιτικές εξελίξεις και αυτήν την άποψη αναμένεται να διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή στη Βουλή για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται πεπεισμένη οι έως τώρα αποκαλύψεις γύρω από την σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εκτιμά δηλαδή πως υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα είτε από την αντιπολίτευση είτε και από την ίδια την κυβέρνηση που βρέθηκαν στο στόχαστρο των «παρακρατικών» όπως τις χαρακτηρίζει παρακολουθήσεων.

Την πεποίθηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθε να ενισχύσει χθες και η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου στο ερώτημα εάν παρακολουθούνται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό πως ο εκπρόσωπος με την απάντησή του δεν απέκλεισε μία τέτοια πιθανότητα καθώς σημείωσε πως «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη». Ανάλογες απαντήσεις έδινε η κυβέρνηση και όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιμένοντας ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Οικονόμου προσπάθησε προκαταβολικά να πει πως ακόμη και αν προκύψουν στοιχεία για άλλες παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση «θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα κ. Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ’ αυτού, κ. Δημητριάδη».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει ούτε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με βάση το οποίο παρακολουθούνταν τουλάχιστον άλλα 7-8 πολιτικά πρόσωπα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, που έχει περιγράψει τον κ. Μητσοτάκη ως τον επικεφαλής μιας σκοτεινής και ανεξέλεγκτης ομάδας παρακρατικής λειτουργίας «με βάση του Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη». Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του το ερώτημα που τίθεται και στο οποίο οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι: Ποιοι ακόμα πολιτικοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν από το παρακράτος Μητσοτάκη;

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που θα εγκρίνει τον διορισμό του κ. Δεμίρη στη θέση του αποπεμφθέντος κ. Κοντολέοντα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση καθώς αποτελεί επιλογή του κ. Μητσοτάκη και δεν τυγχάνει διακομματικής συναίνεσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΕΥΠειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις