Πολιτική | 18.02.2019 23:03

Στο «φως» της δημοσιότητας τηλεφωνική επικοινωνία Πολάκη-Στουρνάρα

Newsroom

Την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ηχογράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον διέρρευσε προςτην εφημερίδα Documento. 

Ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον κεντρικό τραπεζίτη με αφορμή τον έλεγχο που θα γινόταν από την Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank.

Κατά τον διάλογο, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει στον Γιάννη Στουρνάρα ότι καλώς ελέγχεται το δάνειο που έλαβε, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να ελέγξει και άλλα δάνεια όπως του Κήρυκα Χανίων αλλά αλλά και δάνεια κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης έδειξε και πολιτικά πρόσωπα από την Νέα Δημοκρατία.

Ο αναπληρωτής υπουργός από την προσωπική του σελίδα στο Facebook λίγο αργότερα επιβεβαίωσε την ύπαρξη τόσο του διαλόγου όσο και αυτών που ακούστηκαν σε αυτόν

Ακολουθεί απόσπασμα του διαλόγου:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Πολάκης: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Στουρνάρας: Γεια σας τι κάνετε;

Πολάκης: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Στουρνάρας: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Πολάκης: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Στουρνάρας: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Πολάκης: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

Γιάννης ΣτουρνάραςΠαύλος ΠολάκηςAttica Bank