Σταϊκούρας: «Δεν αποτελεί προτεραιότητα ένα νέο Fuel Pass - Το πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 23,5 δισ.»
NewsroomΤο ενδεχόμενο να ανακοινωθεί Fuel Pass 3 απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Μega. O Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το Fuel Pass δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτή την περίοδο, καθώς είναι εστιασμένη στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.
«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε.
Ερωτηθείς γιατί δεν εφαρμόζε τα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός απάντησε: «Εάν ήταν 5,5 δισ. ευρώ θα τα είχαμε υλοποιήσει. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευχάριστος προς την κοινωνία εάν ανακοίνωνα κι άλλη μείωση φόρων κι άλλες παρεμβάσεις. Θα το θέλαμε αλλά δεν είναι εφικτό».
Υποστήριξε, δε, πως ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει εξαντλήθηκε με τα σημερινά δεδομένα, στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.
Κόστος πακέτου
O υπουργός Οικονομικών είπε πως χθες νομοθετήθηκαν τρία μέτρα, ένα εκ των οποίων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το μέτρο αυτό κόστισε στον δημοσιονομικό χώρο 1,1 δισ. ευρώ. «Αυτό το μέτρο αφορά 500.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 1,2 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.
Ισχυρίστηκε, επίσης, πως η ΝΔ έχει κοστολογήσει το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ και κοστίζει 23,5 δισ. ευρώ. Για την κατάργησή της εισφοράς αλληλεγγύης σημείωσε πως το μέτρο δεν υπήρχε στο πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ αν και το ψήφισε στη Βουλή. «Αντιλαμβάνεστε συνεπώς πόσο ανεδαφικό και μη κοστολογημένο είναι το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Αποκάλυψε πως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα συνεχιστεί για το 2022 και θα μονιμοποιηθεί από το 2023.
Ερωτηθείς για την τελευταία μέτρηση της PULSE που δείχνει τη δυσαρέσκεια του κόσμου σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, ο υπουργός είπε πως απλά όση βοήθεια και να δοθεί από την κυβέρνηση, ποτέ δεν είναι αρκετή.
Ιδιωτικός τομέας
Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα και το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών, ο υπουργός ξεκαθάρισε αρχικά πως έχουν γίνει ήδη πολλές παρεμβάσεις, όπως μείωση φόρων, εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού.
«Έχουμε ένα πλέγμα μέτρων που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία τώρα θα υλοποιηθούν» είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ δήλωσε πως ανάλογα με τη δυναμική της οικονομίας θα κινηθούν και στο μέλλον.
Συνταξιούχοι
Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός τόνισε αρχικά πως η κυβέρνηση βοηθά με πολλή προσοχή τους συνταξιούχους στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
«Τους χαμηλοσυνταξιούχους, για δεύτερη χρονιά, αυτοί θα είναι οι ωφελημένοι και από την αύξηση του 6% και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους είχαν υψηλά εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.
Power Pass
O κ. Σταϊκούρας απάντησε για την καθυστέρηση καταβολής του power pass για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Εξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.
«Τα στοιχεία δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα ότι θα πληρωθούν» δήλωσε ο υπουργός.
- Νέα «πολεμική» δήλωση Ακάρ για την Ελλάδα: «Το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»
- Ιράν: Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί γίνεται η σπίθα της εξέγερσης - Το καθεστώς φοβάται το κίνημα και οι ΗΠΑ το ενισχύουν
- Σχολείο Ζαμπέτα στο Αιγάλεω: Το λουκέτο έσπασε με την απαλλοτρίωση αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
- Πόλεμοι για τα ψέματα: Από το Βιετνάμ στο Ιράκ και στην Ουκρανία – Πώς οι Αμερικάνοι απήγαγαν παιδιά και οι Σοβιετικοί ψέκαζαν με περιττώματα μέλισσας
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ