Πολιτική|10.11.2022 15:41

Προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των λογισμικών - Το βασικό σημείο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μέχρι και το προσεχές Σάββατο αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των παράνομων λογισμικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου θα είναι πως η άρση του απορρήτου δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθηθεί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο αναμένεται να επιβάλει την καθολική απαγόρευση τέτοιων λογισμικών και σύμφωνα με την κυβέρνηση η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που προχωρά σε κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει νέους άλλους διχασμούς που επιχειρούνται στη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του κ. Τσίπρα και ορισμένων ιδεοληπτικών γύρω του. Απάντησή μας είναι η θεσμικότητα, η αλήθεια θα αναδειχθεί όπως προβλέπουν οι θεσμοί».

Όπως σημείωσε, «θα κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί το απαιτεί η συνείδησή μας και διότι δεν έχουμε το δικαίωμα η κοσμογονία που συντελείται, να μείνει στη μέση».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νομοσχέδιοειδήσεις τώραπαρακολουθήσειςΑΔΑΕ