Πολιτική | 06.02.2023 14:50

Oικονόμου: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον χιονιά αποδείχθηκε επαρκής

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing.

 «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδείχθηκε επαρκής και η προσπάθεια απέδωσε για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Η κυβέρνηση διδάσκεται από προηγούμενα λάθη και αδράνειες ώστε να βελτιώνεται ο κρατικός μηχανισμός… Επενδύουμε στην πρόληψη και με ανάλυση των δεδομένων και αρτιότερη προετοιμασία προχωράμε βήμα-βήμα στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξε προετοιμασία, πλήρης συντονισμός και συνεργασία των αρμόδιων φορέων και οι πολίτες είδαν διαφορές σε σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την ΕΛ.ΑΣ. δεν απάντησε παραπέμποντας στις τοποθετήσεις του ίδιου του κ. Θεοδωρικάκου.

Σε ότι αφορά την νέα παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου είπε τα εξής: «Η πολιτική αποτίμηση οφείλει να γίνεται μετά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Η χώρα έχει θεσμούς και τους εμπιστευόμαστε. Ο κ. Βενιζέλος πρωταγωνίστησε κατά το παρελθόν στην προάσπιση των θεσμών όταν είχαν κατακρεουργηθεί από κάποιους άλλους. Την ίδια συνέπεια και εμπιστοσύνη που έδειξε στους θεσμούς τότε, περιμένουμε να δείξει και τώρα».

Προσέθεσε για τις υποκλοπές ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση και συνδράμουμε στο τα φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν σε αυτό. Η εμπειρία του παρελθόντος (σε υποθέσεις όπως η Νοβάρτις και της κυρίας Σαββαίδου) δείχνει ότι, όσες φορές επιδιώχθηκε να προηγηθεί η πολιτική αποτίμηση της έρευνας της δικαιοσύνης, αυτό μόνο πρόσκαιρα οδήγησε σε κάποιες εντυπώσεις που στη συνέχεια κατέρρευσαν με κρότο».

Τέλος, για το κόμμα Κασιδιάρη σημείωσε ότι η διάταξη  συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

«Η στιγμή που όλα τα κόμματα οφείλουν συντεταγμένα να σταθούν απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία, ήρθε. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συμφωνίας», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραΚακοκαιρία Μπάρμπαρα