Πολιτική | 19.04.2023 11:15

«Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του», λέει η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη - Το χρονικό της υπόθεσης και τι συμβαίνει με τη δεύτερη καταγγελία

Newsroom

Αθώος δηλώνει, μέσω της δικηγόρου του ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την εις βάρος του καταγγελία για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση γυναίκας, υπόθεση που έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και οδήγησε στην αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια στιγμή, η δικηγόρος του Σταματίνα Μαλλά, εμμένει στην αθωότητά του Ευρωβουλευτή. «Δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της την Τετάρτη

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μια δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί δεν έχει κληθεί ο κ. Γεωργούλης από τις Αρχές ακόμη», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό».

«Τη δικογραφία θα τη λάβουμε μετά την Πέμπτη. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να την λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί και να πει τη θέση του στις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Σημειώνεται πως η καταγγέλλουσα είχε δώσει το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη στις Αρχές μερικούς μήνες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν -κάτι που επιβεβαιώνει και η ίδια σε ανάρτησή της και έτσι πέφτει «φως» στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την εισαγγελία, όπως αναφέρει η Μαρία Αρώνη σε ρεπορτάζ της για το OPEN.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η δημοσιογράφος του OPEN μαζί του, αναφέρει πως ο ίδιος πληροφορήθηκε για το ζήτημα τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν έλαβε το χαρτί της βελγικής εισαγγελίας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε για την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN την Τετάρτη, θα γίνει γνωστό εάν η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Αναφορές και για δεύτερη καταγγελία

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας έρχονται στο «φως» και αναφορές για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή για κακοποίηση. Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές υπάρχει καταγγελία που υπέβαλλε το 2019 νεαρή ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη η οποία συνεργάστηκε, για λίγους μήνες με τον Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η καταγγελία της αρχειοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται σε ένα περιστατικό το οποίο ακούγεται τις τελευταίες ώρες και αφορά σωματική κακοποίηση από τον Ευρωβουλευτή. Επειδή η καταγγελία της ασκούμενης στο γραφείο του Ευρωβουλευτή δεν επιβεβαιωνόταν και, με δεδομένο, ότι δεν είχε κατατεθεί επίσημα στις βελγικές Αρχές ή την αστυνομία, δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, ακούγεται ότι, μετά τον ορυμαγδό των εξελίξεων που έφερε το αίτημα των Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η πρώην ασκούμενη στο γραφείο του σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Η πρώτη αντίδραση της καταγγέλλουσας

Η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη, έκανε την πρώτη της τοποθέτηση για την υπόθεση μέσω ανάρτησής της στα social media την Τρίτη του Πάσχα. Κάνει λόγο για μια επώδυνη διαδικασία, για την ίδια και την οικογένειά της στην οποία, ωστόσο, προχωρά θεωρώντας ότι το οφείλει, όπως λέει χαρακτηριστικά στον εαυτό της και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Επιπλέον, αναφέρει: «Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. […] Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης».

Η γυναίκα αναφέρεται και στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

«Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» λέει.

Τέλος, στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, γράφοντας: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΕυρωκοινοβούλιοΑλέξης Γεωργούληςσεξουαλική κακοποίησηειδήσεις τώρα