Πολιτική | 26.04.2023 06:45

Εκλογές 2023: Αφορίζουν κάθε συνεργασία με Βαρουφάκη στη Χαριλάου Τρικούπη - Πού θα ρίξει το βάρος ο Νίκος Ανδρουλάκης το επόμενο διάστημα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα πρέπει να απαντούν και στα… αυτονόητο. Οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας (ή ακόμα και ψήφου ανοχής) από το κόμμα Βαρουφάκη δεν υπάρχει. «Για τον κ. Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό του επιτελείο κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά. Ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη και τους πρωταγωνιστές της δραχμής, αυτός συνεχίζει να διασπείρει fake news προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με συνεργάτες του να προσθέτουν ότι η επιστροφή στη δραχμή ή το τύπωμα του νομίσματος «Δήμητρα» είναι κάτι… παρανοϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συγκεκριμένα σενάρια στη Χαριλάου Τρικούπη τα αποκαλούν «θεωρίες συνωμοσίας», που εξυφαίνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να φοβίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θυμίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, το είπε ξεκάθαρα πριν από λίγες ημέρες: «Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας νέα σελίδα για την πατρίδα, για τους νέους, για όλες τις γενιές. Γι’ αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει επιλογή ευθύνης, επιλογή αλλαγής ανάμεσα σε ένα κράτος αδιαφάνειας, που υπάρχει μόνο ως λάφυρο για τα «γαλάζια» παιδιά, και ένα κράτος διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών και των δικαιωμάτων. Ανάμεσα σε ένα κράτος κοινωνικής αδικίας που υλοποιεί πολιτικές για τους λίγους και ισχυρούς, και σε ένα κράτος δικαιοσύνης με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία».

Οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ διαβάζουν με ιδιαίτερο προβληματισμό τις δημοσκοπήσεις. Το μονοψήφιο ποσοστό δεν βρίσκεται… μακριά, ωστόσο εκτιμούν ότι θα πάρουν ορισμένες ψήφους που αυτή τη στιγμή «μετρούνται» ως γκρίζα ζώνη. Η υστέρηση κατά κύριο λόγο, παρατηρείται στους νέους και κυρίως στην Αττική. Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα (σε μερικές περιφέρειες το κόμμα εμφανίζεται ακόμα και δεύτερο), όμως στο Λεκανοπέδιο τα πράγματα είναι… δύσκολα. Εκεί θα ρίξει το βάρος του το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μειώσει τη χασούρα και να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που σημειωτέον δεν έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Εξ ου κιόλας αναμένεται να θυμίζει το δυστύχημα των Τεμπών, τις γαλάζιες αποτυχίες στην (πραγματική) οικονομία, την υγεία και φυσικά την παιδεία.

εκλογές 2023ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛειδήσεις τώραεκλογές