Πολιτική | 04.05.2023 12:00

Ανακαλεί τους ισχυρισμούς κατά του Παρασκευόπουλου ο Ρωμανός μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό τους - «Τον εκτιμώ»

Newsroom

Ανακαλεί τους ισχυρισμούς και τους χαρακτηρισμούς εις βάρος του Νίκου Παρασκευόπουλου ο Νίκος Ρωμανός, μετά το εξώδικο, την εκδίκαση της υπόθεσης και τον συμβιβασμό των δύο στο δικαστήριο. Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει το 2021, όταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε αναπαράγει tweets σύμφωνα με τα οποία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και ένας βιαστής είχαν αποφυλακιστεί «με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ειδικότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο Νίκος Ρωμανός ανέβασε δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του:

«Ανακαλώ όλους τους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που αναπαρήγαγα ή προέβαλα σε βάρος του κ. Νικόλαου Παρασκευόπουλου μέσω του προσωπικού λογαριασμού μου στο Twitter την 21-6-2021 και την 22-6-2021 ως καθ’ ολοκληρίαν εσφαλμένους και αναληθείς».

«Δηλώνω ότι ουδεμία πρόθεση είχα να τον συκοφαντήσω ή να τον δυσφημίσω. Εκτιμώ το Νικόλαο Παρασκευόπουλο και το έργο του», συμπλήρωσε.

Το χρονικό

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τον Ιούνιο του 2021 είχε αναπαράγει tweets, σύμφωνα με τα οποία ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς (σ.σ. δεν ήταν ακόμη γνωστή η ταυτότητά του) αλλά και ένας βιαστής είχαν αποφυλακιστεί με τον «νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος είχε αντιδράσει άμεσα με εξώδικο και έπειτα ο κ. Ρωμανός έγραψε ότι ο δολοφόνος και ο βιαστής «δεν συμπεριλαμβάνονται στους 12.000 εγκληματίες που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο πρώην Υπουργός κατέθεσε τότε αγωγή. Πριν από λίγες ημέρες -λίγο πριν από τη δεύτερη δικάσιμο- οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό βάσει του οποίου ο κ. Ρωμανός έπρεπε να κάνει αναρτήσεις αποκατάστασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝίκος ΡωμανόςεξώδικοΝίκος Παρασκευόπουλοςεξωδικαστικός συμβιβασμόςδίκη