Πολιτική | 14.03.2019 11:26

Διεθνές συνέδριο προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ

Newsroom

Διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 15-16 Μαρτίου στο υπουργείο Εξωτερικών, προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή και πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δίδαξε άλλωστε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στο συνέδριο, με θέμα «Ελληνική Ενεργός Εξωτερική Πολιτική στον 21ο Αιώνα», πρόκειται να πάρουν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, της Βουλγαρίας Ντανιέλ Μιτόφ, καθώς και ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.  

Οι Ντιμιτρόφ, Μπουσάτι και Μιτόφ πρόκειται να συζητήσουν για τις «αλλαγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», ενώ ο κ. Κασουλίδης θα πάρει μέρος σε συζήτηση για τους ενεργειακούς κόμβους της Ανατολικής Μεσογείου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πιθανή συμμετοχή του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.  

υπουργείο ΕξωτερικώνσυνέδριοΝίκος ΚοτζιάςΝικολά Ντιμιτρόφ