Πολιτική|26.06.2023 00:45

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023: Οι 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας που κέρδισαν μία θέση στη Βουλή

Newsroom

Η «Πλεύση Ελευθερίας» συγκέντρωσε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ποσοστό 3,17% και μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή. Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταλαμβάνει 8 έδρες στη νέα Βουλή, τις οποίες θα καλύψουν οι:

  • Αδαμάντιος Καραναστάσης από την Α' Αθηνών,
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου ή Σπήλιος Ζαχαρόπουλος από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών,
  • Τζώρτζια Κεφαλά από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών,
  • Σπύρος Μπιμπίλας από τον Νότιο Τομέα Αθηνών,
  • Χρήστος Αριδάς από την Β' Πειραιώς,
  • Ελένη Καραγεωργοπούλου από την Ανατολική Αττική,
  • Μιχαήλ Χουρδάκης από την Α' Θεσσαλονίκης και
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου ή Αρετή Παπαϊωάννου από τη Β' Θεσσαλονίκης

Κωνσταντοπούλου: «Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι, ο καθένας για 20»

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι στη νέα Βουλή, καθώς το κόμμα συγκεντρώνει το 3,17% των συνολικών ψήφων και εκλέγει οκτώ βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Η επικεφαλής του κόμματος, στις πρώτες της δηλώσεις μετά τα εκλογικά αποτελέσματα,  υπογράμμισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα εκτελέσει πραγματική αντιπολίτευση στην Βουλή. «Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι ο καθένας για άλλους 20», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκλογές 2023: Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Απόψε έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε πλατιά. Αντέξαμε σε μία ανέντιμη και πρωτοφανή επίθεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν εκπροσώπηση μέσα στη Βουλή. Υπερασπιστήκαμε την ελπίδα και την προσδοκία των Πολιτών και οι πολίτες υπερασπίστηκαν την προοπτική η Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται μέσα στη Βουλή και η Βουλή να έχει Ζωή», ανέφερε αρχικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Ρωτήσαμε του πολίτες “θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή;” και οι πολίτες μα απάντησαν “ναι”», σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι βλέποντας την Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, ολοένα και περισσότεροι πολίτες θα απαντήσουν “ναι" με τρόπο ηχηρότερο».

Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι για 20

«Θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα και από κανέναν άλλον βουλευτή. Θα είμαστε η υπεράσπιση των πολιτών και αν είμαστε οκτώ ή εννιά βουλευτές, εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι ο καθένας για άλλους 20. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία με χαμόγελο, αποφασιστικότητα και πυγμή», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Οι πολίτες αποφάσισαν ότι στη Βουλή θα πρέπει να υπάρχει μία γυναίκα πρόεδρος κόμματος. Αποφάσισαν η Πλεύση να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή».

Είμαστε για τα δύσκολα και καλούμαστε να κάνουμε αυτό ου κανείς άλλος δεν θα κάνει στη Βουλή». σταντοπούλου για είσοδο Πλεύση Ελευθερίας: «Εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι υπόλοιποι ο καθένας για 20».

ΠΑΣΟΚαποτελέσματα εκλογών 2023ΚΚΕεκλογέςΖωή ΚωνσταντοπούλουΒασίλης ΣτίγκαςΒουλήειδήσεις τώραΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Νέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣπαρτιάτεςεκλογές 2023Πλεύση Ελευθερίας