Πολιτική | 08.07.2023 19:58

Φάμελλος στη Βουλή: «Η ακρίβεια είναι επιλογή της ΝΔ - Προκύπτει σοβαρό θέμα από τη δήλωση Φλωρίδη»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για επιλογή της ΝΔ σε ότι αφορά την ακρίβεια έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος υπό το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα. Και μάλιστα σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε στην υπόθεση με τον ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

«Σοβαρό θεσμικό ζήτημα από τη δήλωση Φλωρίδη»

«Και αν είστε τόσο επαρκής στην οικονομική πολιτική, γιατί δεν μειώσατε αλλά αυξήσατε τα δάνεια του κόμματός σας κύριε Μητσοτάκη; 400 εκατομμύρια δάνεια είναι αυτά. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στόχο και το πέτυχε να μηδενίσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό συνδέεται με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και το ακταδίωκτο των τραπεζιτών που νομοθετήσατε για τα δάνεια με αέρα. Γιατί είναι 100% διάταξη της ΝΔ», είπε αρχικά και εξήγησε τι ακριβώς είπε χθες στην Ολομέλεια ο Γ. Φλωρίδης.

«Ο Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ότι θα αλλάξει τη διάταξη, προκύπτει σοβαρό θεσμικό ζήτημα. Θα φέρετε τελικά διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που δώσανε τα δάνεια με αέρα στα κόμματά σας και στα ΜΜΕ; Και αν όχι, πόσο αξιόπιστη είναι η κυβέρνηση όταν στις προγραμματικές δηλώσεις καταθέτει προσωπικές απόψεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης; Γιατί ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό τραπεζικά στελέχη να διώκονται μόνο κατ’ έγκληση για απιστία και όχι αυτεπάγγελτα», σημείωσε με νόημα.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ενώ ήταν νικηφόρο το αποτέλεσμα των εκλογών «αυτό ουδόλως σημαίνει ότι ήταν νικηφόρα η τετραετία για την κοινωνική πλειοψηφία».

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει μια άλλη πολιτική πρόταση»

Κλείνοντας ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπήσει αυτή την άλλη πολιτική πρόταση. «Γιατί εμείς και γνωρίζουμε και δουλέψαμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτή την εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα. Αυτή η εναλλακτική πρόταση έχει στο επίκεντρο την εργασία, την καινοτομία, την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών, με τα αναδρομικά στους συνταξιούχους
Τέλος καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν τα αποτελέσματά της δεν διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Αν δεν διασφαλίζει την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.Για όλα τα παραπάνω δεν θα δώσουμε στηρίξουμε μία κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και αμφισβητεί και απαξιώνει και απομειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς», υπογράμμισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣωκράτης ΦάμελλοςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ