Πολιτική|18.07.2023 07:40

ΣΥΡΙΖΑ: Τον προεκλογικό τους βηματισμό αναζητούν οι υποψήφιοι για την προεδρία - Τι σχεδιάζουν για το επόμενο διάστημα

Βούλα Κεχαγιά

Ενεργοποίηση θεσμικών και αρχηγικών αντανακλαστικών προκάλεσαν στους διεκδικητές της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι πυρκαγιές που μαίνονται σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία.

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησαν σε δηλώσεις για τις καταστροφικές φωτιές εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους που υφίστανται τις συνέπειες της πύρινης λαίλαπας.

Δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος οι υποψήφιοι πρόεδροι επιχειρούν να βρουν τον προεκλογικό τους βηματισμό και να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη γύρω από την υποψηφιότητά τους. Κατά τις πληροφορίες Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς σχεδιάζουν περιοδείες ανά τη χώρα, ενώ οι υποψήφιοι αρχηγοί δεν αποκλείεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τις υποψηφιότητές τους. Ένα από αυτά ενδεχομένως να είναι και η πιθανότητα διεξαγωγής  debate υποψηφίων λίγο πριν την ψηφοφορία για την ανάδειξη ηγεσίας. 

Το βέβαιο είναι ότι οι διεκδικητές της προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθούν σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που θα ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά. Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι μέλη του οργάνου στο οποίο εντάσσεται πλέον και ο Στέφανος Τζουμάκας ως πρώτος αναπληρωματικός μετά την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη. Θεωρητικώς η Πολιτική Γραμματεία θα καταλήξει σε κάποιες αποφάσεις για αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες και για την στήριξη κεντρικών προσώπων σε περιφέρειες και δήμους. 

Και χθες συνεχίστηκαν δηλώσεις στήριξης υποψηφίων με τους Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Μαντζουράνη και Δημήτρη Παπαδημούλη να τάσσονται υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου. Από την πλευρά του περιβάλλοντος του Νίκου Παππά γνωστοποιήθηκε ότι την επικοινωνία της υποψηφιότητάς του αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Στο πλευρό του τάσσονται βουλευτές όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης και Ραλλία Χρηστίδου αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι «πρέπει συντονισμένα και οργανωμένα να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη ενός εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και στην πολιτική καθομιλουμένη λέγεται κεντροαριστεροί και κεντρώοι ψηφοφόροι, όπως και ενός μεγάλου μέρους της νεολαίας που διάλεξε την αντιπέρα όχθη».

ΣΥΡΙΖΑφωτιάπυρκαγιάΝίκος ΠαππάςΈφη ΑχτσιόγλουΕυκλείδης Τσακαλώτος