Πολιτική | 21.08.2023 19:58

Δείτε LIVE τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Newsroom

Δείτε ζωντανά τις κοινές δηλώσεις του Βολοντιμίρ Ζελένσκι  με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί βίαιη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στο Κίεβο. Ανακοίνωσε δε πως υπογράφθηκε κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας. «Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ουκρανίας», σημείωσε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε «τα εγκλήματα πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας», να τιμωρηθούν από τη διεθνή Δικαιοσύνη.

«Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο. «Και η δική μας χώρα γνώρισε στο παρελθόν αναθεωρητισμό άλλων χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζελένσκι: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»

Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και την προσοχή που έχει δείξει στην Ουκρανία. «Συζητήσαμε ορισμένες προτεραιότητες: Πληροφόρησα για την κατάσταση μάχης, για τους Ρώσους τρομοκράτες και τις ανάγκες μας. Χρειάζονται οι πιλότοι μας εκπαίδευση για τα F-16», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Μέγαρο ΜαξίμουΟυκρανίαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΒολοντιμίρ Ζελένσκι