Πολιτική | 22.09.2023 13:52

Νέα κόντρα Γεωργιάδη - ΚΚΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο: «Η τυραννία σας τελείωσε» - «Τι προβοκατόρικα λέτε»;

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη να «κονταροχτυπιέται» με το ΚΚΕ με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Αμπατιέλου ότι «χθες η απάντηση στο νομοσχέδιο δόθηκε από τον Πειραιά και τους εργαζόμενους της Cosco, οι οποίοι όλοι απέργησαν και έμεινε κλειστή».

«Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που έρχεται και θα ψηφιστεί αυτό το άρθρο του νομοσχεδίου για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα να πηγαίνετε έξω από τα εργοστάσια και να κλείνετε την είσοδο, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν», είπε ο κ. Γεωργιάδης και μάλιστα  προσέθεσε πως «αυτό που κάνατε χθες στην Cosco είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτή η διάταξη. Αυτά από μεθαύριο τελείωσαν. Δεν θα κλείνετε την είσοδο δια της βίας εσείς. Τελεία και παύλα. Εάν θέλει κάποιος να απεργήσει θα απεργήσει, εάν θέλει κάποιος να δουλέψει θα δουλέψει, αλλά η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναρωτήθηκε εάν ο Υπουργός Εργασίας λέει ότι «1.000 εργάτες στην Cosco εμποδίστηκαν να πάνε στη δουλειά τους».

«Θα μας τρελάνετε; Μπόρεσαν 100 άτομα που ήταν απ' έξω να σταματήσουν 1.000 εργαζόμενους; Τι προβοκατόρικα είναι αυτά που λέτε; Για ποιο λόγο; Εσείς είστε με την Cosco ή με τους εργάτες; Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν δούλεψε η Cosco. Και δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι εκεί έχουν πείρα», συμπλήρωσε και τον κάλεσε να διαβάσει την… ιστορία.

εργασιακό νομοσχέδιοειδήσεις τώραΚΚΕΒουλήΆδωνις Γεωργιάδης