Πολιτική|25.09.2023 16:09

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη: Οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και το ζητούμενο της ενότητας σε πρώτο πλάνο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi
Στέφανος Κασσελάκης/ Eurokinissi

Στην επόμενη ημέρα και στο πώς θα μείνει στην άκρη το κλίμα της πόλωσης που επικράτησε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν την τελική μάχη των εσωκομματικών εκλογών και τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στρέφονται αυτή την ώρα τα βλέμματα στην Κουμουνδούρου.

Το τελευταίο διάστημα τα δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν και ακούστηκαν σκληρές κουβέντες, ωστόσο από εδώ και στο εξής η ενότητα είναι το ζητούμενο που πρέπει να επιδιωχθεί. Μήνυμα ενότητας έστειλε άλλωστε την Κυριακή και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, o οποίος μεταξύ άλλων είπε: «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην κοινωνία και να φέρουμε σύντομα το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN, ενδιαφέρον έχει αυτή την ώρα να δούμε τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν - εάν αυτό συμβεί- στο νέο μονοπάτι που χαράσσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να εμπεδωθεί και πάλι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, αφού ακόμα και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν λείπουν οι τοποθετήσεις υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Σημαντικό είναι επίσης να φανεί πώς θα τοποθετηθούν τα στελέχη που στήριξαν από την Αρχή την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αλλά και να απαντηθούν βασικά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος. Τα σχόλια που έχουν γίνει για το έργο του κ. Σωκράτη Φάμελλου είναι γενικά θετικά. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή, μένει παράλληλα να δούμε αν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και κάποια πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη προς το πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του

«Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες μετά την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων. Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», υποστήριξε χαρακτηριστικά

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. «Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ πιστεύω την έχεις ακούσει, θα σου χρειαστεί», ανέφερε αρχικά ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον διάδοχό του. 

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος. Δεν είναι όπως το NBA», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο νέος πρόεδρος του αντίτεινε ότι «εσείς βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα». «Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ», είπε ο κ. Τσίπρας με τον Σ. Κασσελάκη να απαντά: «Έτσι είναι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος». 

Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης