Πολιτική | 31.10.2023 13:28

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχώρησε η Αρετή Παπαϊωάννου - Είναι η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Newsroom

Την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε η μητέρα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρει η αποχώρησή της έρχεται «ως συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας προς το πρόσωπό μου έπειτα από την αποπομπή του βουλευτή Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Χουρδάκη, που έχει ως μοναδική αιτία την συγγενική σχέση».

Σύμφωνα με την ίδια, «μετά την άρνηση της να υπογράψει την ανακοίνωση της 18 Οκτωβρίου με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής είχε διαφωνήσει ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλο που κατά την κυρία Παπαϊωάννου υπήρξαν επίμονες προσπάθειες προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, στοχοποιήθηκε με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση της από κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωση προσωπική και πολιτική από τις κομματικές εργασίες».

«Η απαίτηση της αρχηγού της πλεύση ελευθερίας να της απευθύνω δήλωση ότι θα παραδώσω την έδρα μου όποτε μου ζητηθεί είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη η αντίστοιχη ηθική δέσμευση της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά μου. Δέσμευση, η οποία αυτό ανακλήθηκε με την συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίηση μου είναι μονόδρομος», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Παπαϊωάνου με την επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

ΒουλήΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραΖωή Κωνσταντοπούλου