Πολιτική | 02.11.2023 13:46

ΥΠΕΞ: 12 Έλληνες πολίτες πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο από τη διάβαση της Ράφας

Newsroom

Δώδεκα Έλληνες οι οποίοι διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και όλες αυτές τις ημέρες ζούσαν υπό τον φόβο των συνεχών χτυπημάτων του Ισραήλ, είναι πλέον ασφαλείς διότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείο Εξωτερικών έχουν περάσει στην Αίγυπτο μέσα από το πέρασμα της Ράφας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό τον συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν σήμερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Ανελέητο το χτύπημα στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπάει τα περίχωρα της πόλης της Γάζας, με όλες του τις δυνάμεις. Οι επιτελείς των χερσαίων επιχειρήσεων ανακοινώνουν πως οι μάχες είναι σφοδρές, με τους ενόπλους της Χαμάς να στήνουν ενέδρες.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μαχών. Οι δυνάμεις της μεραρχίας μας βρίσκονται σε βάθος, στη Γάζα, στις πύλες της πόλης της Γάζας. Βρισκόμαστε στις πύλες της πόλης της Γάζας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας Πεζικού του Ισραήλ.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 17 στρατιώτες. Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ενόπλους να βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες και να χτυπούν ισραηλινά άρματα μάχης. 

Αυξάνει ο τραγικός απολογισμός

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε στους 9.061 ενώ 32.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος για το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

πόλεμοςΙσραήλΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραυπουργείο Εξωτερικών