Πολιτική|25.11.2023 19:55

Στο Λονδίνο την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Αναμένεται να θέσει και το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο. Την Κυριακή, στις 9:30 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BBC One και στη δημοσιογράφο Λόρα Κένσμπεργκ.

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

Την Τρίτη, στις 12:45, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ στην Downing Street.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα θέσει και το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η χώρα μας -όπως έχει σημειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- επιδιώκει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών και την επανένωση, ώστε το μνημείο να εκτίθεται στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

ειδήσεις τώραΛονδίνογλυπτά του ΠαρθενώναΚυριάκος Μητσοτάκης