Γεωργιάδης: Δεν αντιδικώ με τον Σαμαρά - Η διάταξη δεν θα αποτελέσει πόλο έλξης για μετανάστες
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤην διάταξη για την μονιμοποίηση των μεταναστών υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι δεν έχει στόχο να αντιδικήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και προσέθεσε ότι η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού «και με προβληματίζει και είναι σεβαστή».
«Έχει συγκεκριμένες ευαισθησίες ο Σαμαράς και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και να υπερασπίζεται τις θέσεις του».
Είναι, όπως είπε, «δική μας δουλειά να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας», σημείωσε και σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση υποστήριξε ότι όσα θα πει δεν αποτελούν απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν θα αποτελέσει πόλο έλξης και συμπλήρωσε ότι δίνουμε κίνητρο σε ανθρώπους που ενώ θα μπορούσαν να εργαστούν δεν τους το επιτρέπουμε. «Αυτό είναι παράλογο δεν θα μπορούσαμε να το συνεχίσουμε», είπε σχετικά με την πρώτη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν άδεια παραμονής να εργαστούν στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος της ρύθμισης, δηλαδή την άδεια παραμονής στη χώρα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αλλάζουμε τα κριτήρια του θεσπίστηκαν για την αυτόματη άδεια διαμονής στη χώρα; Παραμένουν τα εφτά χρόνια, δεν τα αλλάζουμε σε τρία. Δίνουμε μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν μείνει τρία χρόνια στην Ελλάδα, και οι όποιοι αποδεικνύουν ότι έχουν μείνει τρία χρόνια. Τότε θα μπορούν να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας, που συνδέεται με το ότι έχουν εργασία».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σήμερα που ισχύει η επταετία (που ψηφίστηκε από το 2014) κάνουν αίτηση και παίρνουν άδεια διαμονής από 6 έως 8 χιλιάδες ανθρώπους. «Εμείς το κάνουμε άπαξ για μια φορά και υπολογίζουμε ότι θα είναι περίπου 30.000», συμπλήρωσε. Υπερασπιζόμενος ακόμα τη ρύθμιση τόνισε ότι αν η Βουλή δεν δώσει το πράσινο φως «σημαίνει ότι θα δουλεύουνε στην Ελλάδα παράνομα και θα μένουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει ότι «στερούμε εργατικά χέρια από την πολιτεία και δεν συμβάλουμε στην αποφυγή της μαύρης εργασίας».
Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η διάταξη δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά όπως είπε είναι μια μικρή ασπιρίνη. «Καλώ τους συναδέλφους όλων των πτερύγων όχι μόνο της ΝΔ να υποστηρίξουν τη διάταξη. Δεν αντιδικώ με τον κ. Σαμαρά, δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας και ανησυχίας», κατέληξε.
- «Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
- Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
- Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
- Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά