Πολιτική|07.03.2024 15:15

Κασσελάκης για το νομοσχέδιο για τις παραλίες: «Όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές»

Newsroom

Με βίντεο που ανέβασε στο TikTok, ο Στέφανος Κασσελάκης «απάντησε» στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου έδωσε διευκρινίσεις για το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που αφορά στις παραλίες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο νέος νόμος διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα για όσους καταπατούν τις παραλίες. Παράλληλα εξήγησε ότι το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει πολεοδομικά ζητήματα, αφού είναι αρμοδιότητα του υπ. Οικονομικών.

«Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για fake news απαντώντας με απόσπασμα από το βίντεο του Tik Tok που είχε ανεβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος θα αποτελέσει καταστροφή για τις ακτές, σύμφωνα με τη WWF επειδή «συρρικνώνει τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο των ακτών μας, δεν παρέχει εχέγγυα προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ενώ καταργεί ακόμη και την ισχνή αδόμητη ζώνη των 30 μέτρων από την ακτή».

«Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news, Όχι Μητσοτάκη, σε θάλασσες και ακτές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσειςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης