Πολιτική | 25.04.2024 21:48

Μητσοτάκης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Όλα έγιναν λάθος

Newsroom

«Με μεγάλη στενοχώρια και με μεγάλο θυμό», είπε ότι αντιμετωπίζει τη γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «ήταν μία γροθιά στο στομάχι» και πως «όλα έγιναν λάθος».

«Ήταν μια τραγωδία αυτό το οποίο έγινε. Όμως, από την άλλη, ήταν και ένα περιστατικό μεγάλης αφύπνισης για όλους: για το κράτος, για το πώς θα δει ξανά τις διαδικασίες και τα πράγματα να τα κάνει καλύτερα, αλλά και για τις γυναίκες, να μπορούν πια να αισθάνονται άνετα να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Υποχρέωση να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα»

Τόνισε ότι «μόνο τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουμε 1.245 συλλήψεις για καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και έχουμε 252 panic button τα οποία εγκαταστάθηκαν σε τηλέφωνα γυναικών, που βρίσκονται σε εν δυνάμει κακοποιητικά περιβάλλοντα».

«Στη μνήμη της Κυριακής, έχουμε μία υποχρέωση να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα. Να φτιάξουμε περισσότερα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας. Το κάνουμε. Να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο την κοινωνία. Να αισθάνονται οι γυναίκες -που το αισθάνονται, γιατί αν δεν το αισθάνονταν δεν θα είχαμε τις καταγγελίες αυτές- ότι αν απευθυνθούν στο κράτος -δεν θα πω στην Αστυνομία- θα υπάρχει μια δομή εκεί να τις προστατεύει και να μην αδιαφορεί για αυτό το οποίο μπορεί να συμβαίνει», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για εμένα κάθε τραγωδία πρέπει να είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο», εξήγησε.

γυναικοκτονίαΆγιοι Ανάργυροιειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκηςδολοφονία