Πολιτική|29.04.2024 14:53

Μπόνους παραγωγικότητας: Πυρά από την αντιπολίτευση μετά τις ανακοινώσεις

Newsroom

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο για μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους.

Κασσελάκης: Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού

«O πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. ‘Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε'. Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β' κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Δεν κατάλαβε καν τι ανακοινώθηκε για το μπόνους παραγωγικότητας

Στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, απάντησαν κυβερνητικές πηγές.
Όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Κασσελάκης δεν κατάλαβε καν τι ανακοινώθηκε στο υπουργικό”. Παράλληλα, αυτό που σημαίνεται είναι ότι πριν τελειώσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πριμ οριζόντιο πριν τις εκλογές, όταν είναι κάτι που σχεδιάζεται εδώ και καιρό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και θα καθορίζεται από τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους».

«O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. ”Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε”. Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες», γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο.

«Αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Νέα Αριστερά: Θεσπίζει πελατειακό δίκτυο στο δημόσιο

«Την ώρα που ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο ή ένας νεοδιόριστος νοσηλευτής στο ΕΣΥ δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα καθώς ζουν σε συνθήκες διαρκούς επισφάλειας και χαμηλών μισθών, ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει "πριμ αποδοτικότητας" στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση θεσπίζει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πελατειακό δίκτυο. Με υπαλλήλους δυο κατηγοριών και έναν μηχανισμό στον οποίο οι προϊστάμενοι θα προτείνουν ποιοι είναι αυτοί που θα παίρνουν το Bonus, με θολά και συχνά ανεφάρμοστα κριτήρια.

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι πλήττονται από την κρίση της ακρίβειας, με την χώρα μας να συγκλίνει πλέον μόνο με τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαγγέλλει πυροτεχνήματα.

Αυτό που απαιτείται είναι πραγματικές αυξήσεις στο δημόσιο, με επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.  Απαιτούνται όμως και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αν μπορούν να βρεθούν 10 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν οι πόροι ώστε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να στηριχθούν ουσιαστικά»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔημόσιοειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστερά