Πολιτική|08.05.2024 15:50

Νέος γύρος κόντρας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Newsroom

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την φράση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Ρωμανός: Κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Σε νέες του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφέρει: «Μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα social media "παρερμηνεύθηκαν"… Την ίδια ώρα ο κ. Βασιλειάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις "παρερμηνευμένες" αναρτήσεις του προέδρου τους, ουσιαστικά αδειάζοντάς τον, προς τιμήν τους!».

«Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τον κ. Κασσελάκη για τους "υπουργούς - δολοφόνους"! Φυσικά, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει παλαιότερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση δολοφόνων. Τότε, βέβαια, είχε διαγραφεί από την ηγεσία του κόμματός του. Σήμερα απλώς ακολουθεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας» προσθέτει.

«Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογραμμίζει καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Κεχαγιά: Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Κασσελάκη

Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά με την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η έκφραση του κ. Κασσελάκη δεν ήταν αυτή, είναι ένα απομονωμένο κομμάτι. Σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, έχουμε πει ότι έχει υπάρξει εγκληματική αμέλεια υπουργών. […] Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έγινε παρερμηνεία».

Σε νέα της δήλωση το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε εκ νέου: «Στη Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει την παρερμηνεία επιστήμη. Αφού απομόνωσαν τα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου για το τι εστί παρερμηνεία. Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν».

Βασιλειάδης: Οι λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε τη δημοκρατία

Αντίστοιχα, και ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Action24, σχολίασε σχετικά:

«Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες(…) Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

Σπίρτζης: Δεν βοηθάνε οι δηλώσεις αυτές

Αποστάσεις πήρε και ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας πως δεν υιοθετεί την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΑΖΑ, είπε πως «δεν βοηθάνε, όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη. Έπρεπε να γίνει προανακριτική». «Και να βοηθάει (σ.σ. στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» υπογράμμισε.

Κουρουμπλής: Προσυπογράφω την δήλωση Κασσελάκη

Με τη σειρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στα Παραπολιτικά FM:

«Η ιστορία των Τεμπών είναι κάτι ιδιαίτερο, χάθηκαν νέα παιδιά. Δεν ξέρω τι λεει ο κ. Σπίρτζης, αν ήταν το δικό του παιδί δεν θα αντιδρούσε έτσι ο κ. Σπίρτζης. Εγώ τη δήλωση του κ. Κασσελάκη την προσυπογράφω, οι παραλείψεις των υπουργών σκότωσαν τα παιδιά».

Νίκος ΡωμανόςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΒούλα Κεχαγιά