Πολιτική|19.05.2024 11:06

Ευρωεκλογές 2024 - Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τεράστια ευθύνη Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις αστοχίες της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Newsroom

«Είναι αδιανόητο ότι οι γυναίκες είναι εγκαταλελειμμένες, απροστάτευτες. Έχω καταθέσει 18 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τις 27 Νοεμβρίου, δεν έρχεται να απαντήσει αν θα ποινικοποιήσει τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές κακούργημα. Αυτό πρέπει να γίνει απαραιτήτως. Είναι το ελάχιστο μήνυμα της πολιτείας ότι δεν είναι ανεκτή η δολοφονίας μιας γυναίκας, επειδή είναι γυναίκα. Είναι το ελάχιστο και δυστυχώς αρνείται να το κάνει ο Μητσοτάκης και λέει αδιανόητα πράγματα» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεσμένα στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, μιλώντας για τις γυναικοκτονίες που καταγράφονται στη χώρα.

«Είναι αστείο να ακούμε για panic button και περί δομών, διότι δυστυχώς όλα αυτά είναι στα χαρτιά, δεν είναι οργανωμένα με τρόπο που να προστατεύει τις γυναίκες» πρόσθεσε.

«Τεράστια ευθύνη Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις αστοχίες της Συμφωνίας των Πρεσπών»

«Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε σχέση συνολικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, η οποία ασκείται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στρατηγική και ενημέρωση του πολίτη. Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε χωρίς να ενημερωθεί ο κόσμος. Ήταν μια συμφωνία όπως την ήθελε ο Τραμπ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Είναι μια συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί οικονομικά και στρατιωτικά συμφέρονται και όχι τα συμφέροντα των λαών. Εμείς πήραμε την θέση που επιβάλλεται το Διεθνές Δίκαιο, πήραμε την θέση προστασίας την ιστορίας μας. Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι εκεί θα φτάναμε. Και έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κυβέρνηση Τσίπρα».

Και συνέχισε λέγοντας «θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η διαδικασία απεμπλοκής της χώρας μας από αυτή την ούτως ή άλλως άκυρη συμφωνία» και τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα γιατί ο ελληνικός λαός ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη συμφωνία». Η ίδια υπογράμμισε «εκτελέστηκαν εντολές που υπηρέτησαν συμφέροντα» και ότι «υπήρξαν προσωπικά ανταλλάγματα για να κυρωθεί η συμφωνία» δείχνονται Τσίπρα και Ζάεφ ενώ «βουλευτές άλλαξν ψήφο σε μια νύχτα».

«Να δώσουμε ζωή στην Ευρωβουλή»

Ερωτώμενη για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Να δώσουμε ζωή στην Ευρωβουλή όπως δώσαμε ζωή στη Βουλή, δηλαδή όπως ζωντανέψαμε τη Βουλή που τη βλέπετε είναι άδεια και η Πλεύση Ελευθερίας είναι πάντα εκεί, εγώ είμαι η μοναδική αρχηγός που είμαι πάντα εκεί. Η πλεύση φέρνει τα προβλήματα των πολιτών στη Βουλή.

Συμφωνία των ΠρεσπώνδακτύλιοςγυναικοκτονίαΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΖωή ΚωνσταντοπούλουΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος Μητσοτάκηςευρωεκλογές 2024