Πολιτική|30.05.2024 13:56

Ευρωεκλογές 2024 - Μητσοτάκης από Αίγιο: «Να μην γυρίσουμε στο παρελθόν - Θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία»

Newsroom

Μήνυμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έστειλε από το Αίγιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως είπε η συσπείρωση είναι απαραίτητη. Ο πρωθυπουργός σήμερα περιοδεύει στο Αίγιο και την Πάτρα.

«Απευθύνομαι σε όσους ψήφισαν ΝΔ και τώρα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το thebest.gr ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να μην γυρίσουμε πίσω».

Σημείωσε επίσης ότι «όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω ότι είμαι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στην Ευρώπη. Θέλω να αξιοποιήσω τη δύναμη που θα αποτυπωθεί στις εκλογές για να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες».

«Να μην γυρίσουμε στο παρελθόν»

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης να μην γυρίσουμε πίσω και είπε χαρακτηριστικά: «μιλάω για επιστροφή στο παρελθόν γιατί δεν μιλούν για την Ευρώπη αλλά τάζουν 45 δισ. στην 4ετια για να θεραπεύσουν κάθε παθογένεια αλλά αυτή η πολιτική μας γυρίζει πίσω στο 2015. Και το λένε αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και αυτό θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παρέμβασή του για τις πολυεθνικές.

«Η Ελλάδα που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στις πολυεθνικές. Μας λένε από την αντιπολίτευση γιατί το κάναμε και τους απαντώς, εσείς είστε δηλαδή με τις πολυεθνικές;» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η επιστολή εστάλη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί θέλουμε να πιέσουμε τις πολυεθνικές να μην πωλούν στην Ελλάδα σε διαφορετικές τιμές

ΕυρωεκλογέςΑίγιοΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024Νέα Δημοκρατία