Πολιτική | 04.06.2024 20:03

Ευρωεκλογές 2024 - Κωνσταντοπούλου στο OPEN: Η κυβέρνηση ζητά επιβράβευση που σκότωσε 57 ανθρώπους

Newsroom

«Εμείς είμαστε ένα κίνημα που μιλάει με τους πολίτες για τους πολίτες, έχουμε δώσει ζωή στη Βουλή και θέλουμε να δώσουμε ζωή και στην Ευρωβουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN και τη δημοσιογράφο, Εύα Αντωνοπούλου ενόψει των ευρωεκλογών.

Τι είπε για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

«Δεν είναι ποτέ δυνατόν την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, την ώρα που ζητούν λύσεις να μετατοπίζεται το ενδιαφέρουν και να γίνεται θέμα κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης η προσωπική περιουσία ενός πολιτικού αρχηγού», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση για την κόντρα με αφορμή το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είμαστε εκείνοι που επιμένουμε στα θέματα διαφάνειας και έχουμε κάνει τις παρεμβάσεις για να υπάρχει διαφάνεια. Η Πλεύση Ελευθερίας δίνει τα οικονομικά της στη δημοσιότητα χωρίς να έχει υποχρέωση από το 2017», σημείωσε.

Η επόμενη ημέρα

«Να ψηφίσουν οι πολίτες Πλεύση Ελευθερίας γιατί έτσι δίνουν δύναμη στην κοινωνία και στους ίδιους», τόνισε και είπε ότι έχει κάνει τις περισσότερες παρεμβάσεις στη Βουλή από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Για την επόμενη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πιστεύουμε ότι ό,τι και να γίνει στις ευρωεκλογές θα κυβερνάει τη Δευτέρα. Είναι ορατό ότι έχει καβαλήσει το καλάμι. Το τι θα πουν οι πολίτες την Κυριακή έχει μεγάλη σημασία για το ποια θα είναι η συνθήκη από τη Δευτέρα».

«Εκείνοι που μιλούμε για την αλαζονεία του 41%, είμαστε εμείς στην Πλεύση Ελευθερίας και χαιρόμαστε που μας ακολούθησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χαιρόμαστε επίσης για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν όταν ακολουθούν τις δικές μας προτάσεις και όταν παίρνουν πρωτοβουλίες που στηρίζουμε», είπε η πρόεδρος της Πλεύση Ελευθερίας.

Τι είπε για το δυστύχημα των Τεμπών

Μίλησε για συγκάλυψη αναφορικά με το «έγκλημα των Τεμπών» και τόνισε πως «έχουμε μία κυβέρνηση ένοχη, έναν πρωθυπουργό ένοχο, έναν πρώην υπουργό ένοχο που καταχειροκροτείται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σαν να ήταν πρωθυπουργός». Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ζητά επιβράβευση από την κοινωνία «που σκότωσε 57 ανθρώπους» και πως «είναι τρομακτικό ότι ενοχλούνται από κάθε ενέργεια διαλεύκανσης και διερεύνησης».

Για τη δικαστική διαδικασία είπε ότι είναι σε εξέλιξη και πως «έχουν ήδη καταγραφεί πολλαπλές κυβερνητικές παρεμβάσεις με τελευταία αυτή που έκανε η κυβέρνηση αλλάζοντας την αρμοδιότητα και παίρνοντας την ευθύνη αυτού που θα αποφασίσει για την παραπομπή».

Πλεύση ΕλευθερίαςΤέμπηΕυρωεκλογέςΖωή Κωνσταντοπούλουευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης