Πολιτική|05.06.2024 23:00

Ευρωεκλογές 2024: Πολιτικός «καύσωνας» πριν την κάλπη - Στην «αρένα» ακρίβεια, Τέμπη και πόθεν έσχες Κασσελάκη

Newsroom

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς να εκτοξεύουν εκατέρωθεν πυρά, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ευρωεκλογές. Τα πυρά που αλληλοεκτοξεύθηκαν αφορούσαν την ακρίβεια, το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμα μία ημέρα το ζήτημα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει θέμα το πόθεν έσχες του την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πόθεν έσχες υποβάλλει εδώ και 20 χρόνια και πως έχει γίνει «φύλλο και φτερό», ενώ επικαλέστηκε ως προς αυτό και τις δηλώσεις Βαρεμένου.

«Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης, όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε» σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα για την αρχική δήλωση είναι ανοιχτή. Μιλώντας για αλλαγές στην περιουσιακή του κατάσταση την τελευταία διετία, ο πρωθυπουργός είπε: «Πράγματι, υπήρξαν. Πουλήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι στη Γλυφάδα, είναι δηλωμένο».

Ερωτηθείς για την κριτική της αντιπολίτευσης για το θέμα, ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πετύχει στόχους πολύ συγκεκριμένους. Δεν πρόκειται να θέσω σε κίνδυνο τη δημοσιονομική αξιοπιστία. Και όταν ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ένα πρόγραμμα που το Γενικό Λογιστήριο όχι ένα πρόγραμμα, δύο προτάσεις νόμου μόνο, τις κοστολογεί σε 45 δισεκατομμύρια την τετραετία, πρέπει να προειδοποιήσω.... Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές όπου τάζουν παροχές, φοροαπαλλαγές και αυξήσεις με χρήματα τα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν».

Κασσελάκης: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση τόσο για την ακρίβεια, όσο και για τις τράπεζες.

«Διαλέξτε κύριε Μητσοτάκη με ποιον είστε, με τις τράπεζες ή με το λαό; υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας πως «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες». Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα ρεύμα που δημιουργείται στην κοινωνία» και ακόμη πως οι ευρωεκλογές έχουν ένα βαθύ πολιτικό μήνυμα για να «τελειώσει η αλαζονεία και η καραμέλα του 41%».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην κρίση στην Μέση Ανατολή και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαλέξει αν είναι «με τον παλαιστινιακό λαό ή με τη σφαγή του».

Απευθυνόμενος στους νέους υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει γίνει χώρα του Κρόνου που τρώει τα παιδιά της» συμπληρώνοντας πως «αυτό θα αλλάξει».

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, αναρωτήθηκε «αν πρέπει ο λαός να είναι υπερήφανος με την κυβερνητική ασυδοσία», όπως είπε, ρίχνοντας τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανδρουλάκης: Στείλτε μήνυμα στην ατιμωρησία και την αλαζονεία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη . «Έχετε πολλούς λόγους να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ. Στείλτε μήνυμα στην ατιμωρησία και την αλαζονεία , τόνισε .

Χαρακτήρισε εκβιασμό αστάθειας από τον κ. Μητσοτάκη όταν διαθέτει 121 παραπάνω βουλευτές από 2ο κόμμα, αμφισβητώντας για την αξιοπιστία του. «Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός που έχει κηρύξει 7 φορές σε ένα χρόνο το τέλος της ακρίβειας; Ποια αξιοπιστία έχει όταν στην τραγωδία των Τεμπών και στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των emails της κυρίας Ασημακοπούλου δεσμεύεται για άπλετο φως, αλλά στο τέλος ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη;».

Αντίστοιχα ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στον Στ. Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας «σουρεάλ σκηνικό επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη: Στις οθόνες το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore, αλλά από κάτω να ανεμίζουν οι σημαίες της Αριστεράς».

«Μαθήματα προόδου στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει ο ακραιφνής οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίπλα του δυο υπουργούς του Καραμανλή, τον Αντώναρο και τον Σπηλιωτόπουλο και τον Ναύαρχο Αποστολάκη, που ανακοινώθηκε υπουργός του κ. Μητσοτάκη.

Χαρίτσης: Με αθλιότητες ο Κασσελάκης έχει καταφέρει να μετατοπίσει τα προβλήματα

Για τη δήλωση του συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την Τασία Χριστοδουλοπούλου και το Γιώργο Βαρεμένο για συνδιαλλαγή που αφορά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως η Νέα Αριστερά παραμένει στην όχθη της Αριστεράς. «Άλλοι είναι αυτοί που κάνουν πολιτική με έναν τρόπο που δεν  έχει σχέση με τον κόσμο της Αριστεράς. Εννοώ τον κ. Κασσελάκη. Τι μας λένε; Ότι υπήρξε συνδιαλλαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μας τα λέει ο κ. Κασσελάκης που έγγραφε πως πρέπει να στηρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι δυνατόν να ζούμε τέτοιες αθλιότητες λίγο πριν τις εκλογές; Έχουμε στοιχεία τραμπισμού. Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική αλλά εδώ δεν περνάνε αυτά. Με αυτές τις αθλιότητες έχει καταφέρει να μετατοπίσει τα προβλήματα και να μην μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας».

Επισήμανε πως η Νέα Αριστερά έβαλε στη συζήτηση τα προβλήματα που καίνε την κοινωνία. «Στενός συνεργάτης του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ξεστομίζει αυτές τις αθλιότητες. Έχουμε δεχτεί αδιανόητες προσωπικές επιθέσεις αλλά αυτό έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο».

Σε σχέση με το πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε: «Εγώ αυτό που είδα είναι ένα excel. Αυτό που είδα τις επόμενες ημέρες είναι πως την ώρα που κοινωνία δεν ξέρει πώς θα βγάλει το ρεύμα, γύρω της να γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων με το πόσα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο κ. Κασσελάκης έκανε την επιλογή του να γυρίσει την ατζέντα εκεί που βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον είχε εφεύρει. Τρίβει τα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την εξέλιξη. Ποιος; Ο πρόεδρος του κόμματος που χρωστάει περισσότερα στην Ευρώπη. Απέναντι έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση που στρέφει της συζήτηση στο πόθεν έσχες. Έβγαλε στο video wall ένα excel και νόμιζε πως έτσι καθαρίζει. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς».

Αλέξης ΧαρίτσηςΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024ΠΑΣΟΚΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα αριστερά